Odličan rezultat učenika Strojarske i prometne škole na državnom u Šibeniku!

U Šibeniku se od 25. do 27. travnja 2018. godine održalo 21. državno natjecanje učenika iz obrazovnog sektora Promet i logistika. Na natjecanju je sudjelovalo 30 prometnih škola koje obrazuju kadrove prometnih zanimanja različitih grana prometa, a Strojarska i prometna škola Varaždin je ove godine nastupila s predstavnicima koji se školuju za zanimanja tehničar cestovnog prometa, tehničar za logistiku i špediciju te vozač motornog vozila.

U zanimanju tehničar cestovnog prometa školu je predstavljala učenica četvrtog razreda Lidija Kramar pod vodstvom mentorice Monike Žganec, magistre inženjerke prometa. Na natjecanju je pokazala cjelokupno stručno znanje i vještine svog zanimanja iz gotovo svih stručnih predmeta (Prometna tehnika, Prometni propisi, Cestovna vozila, Prijevoz tereta i putnika) te je prezentirala rad na temu Prometne nesreće mladih vozača u Varaždinskoj županiji.

U vrlo jakoj konkurenciji učenica je osvojila prvo mjesto.

U zanimanju tehničar za logistiku i špediciju školu pod vodstvom mentora Siniše Horvata, mag. ing. traff., predstavljala je Maja Stipan, učenica četvrtog razreda. Učenica je svojim znanjem i vještinama osvojila prvo mjesto. Tijekom natjecanja je trebala pokazati znanje iz gotovo svih stručnih predmeta (Organizacija prijevoza tereta, Osiguranje u prijevozu, Prometno pravo, Međunarodno poslovanje, Logistika, Špedicija, Financijsko poslovanje, Agencijski poslovi), uključujući i sposobnost rješavanja praktičnih zadataka karakterističnih za zanimanje.

Osim toga, za natjecanje je pripremila i prezentirala samostalni rad na temu Logistika distribucije lakopokvarljive robe na primjeru tvrtke Vindija.

U zanimanju vozač motornog vozila školu je pod vodstvom mentora Željka Antunovića, dipl. ing. prometa, predstavljao Dominik Zidarić, učenik trećeg razreda. I u tom se zanimanju provjeravalo znanje stručnih predmeta, prometnih pravila i propisa te vještina vožnje. Učenik je svojim znanjem i vještinom osvojio drugo mjesto.

Učenici Strojarske i prometne škole su u svim dosadašnjim nastupima na državnim natjecanjima iz obrazovnoga sektora Promet i logistika osvajali vodeća mjesta, što potvrđuje kontinuirano visoku razinu kvalitete rada učenika i njihovih profesora.

Učenici, a time i njihovi profesori, imaju dodatni motiv u radu i natjecanju jer osvojena prva tri mjesta na državnom natjecanju omogućavaju direktan upis na Fakultet prometnih znanosti pod uvjetom da polože državnu maturu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije