Vijesti / Školski kutak

'READING IS FUN' Vinički osnovci sudjeluju u zanimljivom projektu

'READING IS FUN' Vinički osnovci sudjeluju u zanimljivom projektu

U srijedu, 2. svibnja, osmero učenika 8. a i b razreda Osnovne škole Vinica posjetilo je OŠ Grofa Janka Draškovića u pratnji školske knjižničarke, Dragane Belščak i učiteljice engleskog jezika, Suzane Mihelčić. Prvi je to od dva posjeta koji će ostvariti radeći zajedno u projektu Reading is fun! (Čitanje je zabavno!) s ciljem poticanja čitanja i druženja na engleskom jeziku.

Učenici i učiteljice probili su led i međusobno se upoznali kroz aktivnost Speed date (hr. brzi sastanak, spoj) u kojem su se izmjenjivali parovi učenika odnosno njihovih učiteljica i pokušali unutar 2 minute saznati što više jedni o drugima.

Proteklih su tjedana učenici odabrali ulomak iz drage im knjige ili pjesmu po izboru te su ih pročitali ostalim sudionicima nakon čega su svi zajedno komentirali, pohvaljivali i razmjenjivali iskustva u čitanju. Osim kruga čitanja na engleskom jeziku prisutni su odigrali zabavne igre na hrvatskom jeziku za poticanje suradnje te nekoliko društvenih igara u skupinama (5 minuta, Alias; Čovječe, glupiraj se! i sl.). Učenici domaćini poveli su učenike iz Vinice u obilazak svoje škole te su se za kraj svi zajedno podružili i zabavili.

Učenici naše škole uručili su im poklon koji je donirala školska zadruga Vrčeki te im se zahvalili na gostoprimstvu i ugodno provedenom radnom danu. Veselimo se skorom ponovnom susretu kada će nas u istom sastavu posjetiti u našoj školi s novim zabavama, igrama i zanimljivim ulomcima napisanim engleskim jezikom. Baš se veselimo jer Reading is fun!

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!