Vijesti / Školski kutak

'READING IS FUN' Vinički osnovci sudjeluju u zanimljivom projektu

'READING IS FUN' Vinički osnovci sudjeluju u zanimljivom projektu

U srijedu, 2. svibnja, osmero učenika 8. a i b razreda Osnovne škole Vinica posjetilo je OŠ Grofa Janka Draškovića u pratnji školske knjižničarke, Dragane Belščak i učiteljice engleskog jezika, Suzane Mihelčić. Prvi je to od dva posjeta koji će ostvariti radeći zajedno u projektu Reading is fun! (Čitanje je zabavno!) s ciljem poticanja čitanja i druženja na engleskom jeziku.

Učenici i učiteljice probili su led i međusobno se upoznali kroz aktivnost Speed date (hr. brzi sastanak, spoj) u kojem su se izmjenjivali parovi učenika odnosno njihovih učiteljica i pokušali unutar 2 minute saznati što više jedni o drugima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Proteklih su tjedana učenici odabrali ulomak iz drage im knjige ili pjesmu po izboru te su ih pročitali ostalim sudionicima nakon čega su svi zajedno komentirali, pohvaljivali i razmjenjivali iskustva u čitanju. Osim kruga čitanja na engleskom jeziku prisutni su odigrali zabavne igre na hrvatskom jeziku za poticanje suradnje te nekoliko društvenih igara u skupinama (5 minuta, Alias; Čovječe, glupiraj se! i sl.). Učenici domaćini poveli su učenike iz Vinice u obilazak svoje škole te su se za kraj svi zajedno podružili i zabavili.

Učenici naše škole uručili su im poklon koji je donirala školska zadruga Vrčeki te im se zahvalili na gostoprimstvu i ugodno provedenom radnom danu. Veselimo se skorom ponovnom susretu kada će nas u istom sastavu posjetiti u našoj školi s novim zabavama, igrama i zanimljivim ulomcima napisanim engleskim jezikom. Baš se veselimo jer Reading is fun!

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci