Vijesti / Školski kutak

FOTO Učenici i učitelji topličke škole dočekali trkače Utrke mira

FOTO Učenici i učitelji topličke škole dočekali trkače Utrke mira
Učenici i učitelji topličke škole dočekali trkače Utrke mira dsc04983329143

U ponedjeljak, 7. svibnja, učenici i učitelji topličke škole dočekali su trkače Utrke mira koji putujući kroz više od 100 zemalja svijeta nose upaljenu baklju čiji plamen simbolizira ljudsku težnju za životom u harmoniji i miru.

Trkači Utrke mira predali su baklju učenicima trkačima iz naše škole koji su im poželjeli dobrodošlicu i zajedno s ostalim učenicima pripremili za goste kulturno - umjetnički program.

Učenici 4., 7. i 8. razreda krasnoslovili su pjesme na hrvatskome, njemačkome i engleskome jeziku kojima su prenijeli poruke mira, ljubavi, prijateljstva i harmonije.

Njih su pripremile učiteljice Ružica Erić, Mara Malenica i Ksenija Šimunović.  Učenici 4. razreda uz instrumetalni sastav učenika viših razreda izveli su 'Himnu zadrugara', temu iz poznatoga dječjeg filma 'Vlak u snijegu', koji nosi poruku kako je uz slogu, zajedništvo i prijateljstvo sve moguće.

Za izvedbu ih je pripremio učitelj glazbene kulture Zlatko Piplek. Osim programa, trkače su dočekali panoi s likovnim i literarnim radovima na temu mira, tolerancije, nenasilja koji su rezultat brojnih aktivnosti koje se u školi provode tijekom godine.

Utrka mira važna je svjetska manifestacija koja se redovito održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog olimpijskog odbora, a podržavaju je i mnogi istaknuti građani.

Toplička se škola ponosi što je bila dio ove hvalevrijedne manifestacije te zajedno s trkačima Utrke mira  promovirala prijateljstvo, razumijevanje, snošljivost i skladan suživot među ljudima svih rasa, naroda, vjera i političkih uvjerenja.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!