Vijesti / Školski kutak

Prvogimnazijalke sudjelovale u Skype konferenciji s američkom srednjom školom

Prvogimnazijalke sudjelovale u Skype konferenciji s američkom srednjom školom
Skype konferencija „Crorida 4“ s američkom srednjom školom img8426654539

I ove godine, već četvrtu godinu zaredom, učenici Prve gimnazije Varaždin sudjelovali su u projektu 'Crorida', u kojem surađuu s američkom srednjom školom 'Lake Brantley High School' u Orlandu na Floridi.

Ove su godine učenici 1.E 2.D razreda čitali na engleskom jeziku knjige 'Things Fall Apart' nigerijskog autora Chinua Achebea, koja se od svih djela afričke književnosti najviše proučava u školama diljem svijeta, te poznati svjetski klasik '1984' engleskog književnika Georgea Orwella. Svoja viđenja pojedinih aspekata tih romana učenice su razmijenile sa svojim američkim kolegama tijekom Skype konferencije u realnom vremenu koja se održala u srijedu, 2. svibnja, od 14.30 do 15.15 sati. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U programu su sudjelovale učenice 1.E Dora Košić, Tereza Obelić, Kristina Percač i Lana Sabati, te učenice 2.D razreda Zrinka Grula i Stela Radek. Američke je učenike za konferenciju i ove godine pripremila prof. Debbie Brownrigg, a gimazijske učenice prof. Hrvoje Kristan, dok se za tehničku podršku i fotodokumentaciju pobrinuo prof. Vladimir Mikac.

Učenice su se istakle svojim marljivim radom i  poznavanjem engleskog jezika, pa su od prof. Brownrigg dobile pohvalu za svoj 'depth of knowledge and amazing English skills'. Za sljedeću školsku godinu je dogovoren nastavak i proširenje ove suradnje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci