Vijesti / Školski kutak

Topličkoj osnovnoj školi dodijeljen zlatni status Ekoškole!

Topličkoj osnovnoj školi dodijeljen zlatni status Ekoškole!

Toplička škola još od 2008. godine nosi status Međunarodne ekoškole, no taj status treba obnavljati svake dvije godine pa ga je tako i ove godine naša škola ponovno obnovila i produžila.  

Profesorica kemije i biologije Ana Vuković predala je zahtjev za obnavljanje statusa Ekoškole u kojem je dokazala da je škola u provedbi programa produbila i proširila rad na izabranim temama.

Svečana dodjela Zelene zastave održana je u petak, 11. svibnja 2018. na Zagrebačkom velesajmu. Svečanoj dodjeli  prisustvovale su profesorica Ana Vuković i defektologinja Gabrica Dvekar Bešenić. Tako je našoj školi, već peti put, potvrđen status Ekoškole, a ponosni smo što je ove godine to zlatni status.  

Svečana dodjela certifikata i dizanje Zelene zastave obilježit će se na proslavi Dana škole u prisutstvu učenika, roditelja, djelatnika škole te lokalne zajednice.

- Ovime potvrđujemo i dokazujemo da na temelju brojnih ekoloških projekata  i aktivnosti, koje svi zajedno provodimo u našoj školi, doprinosimo podizanju ekološke svijesti. Isto tako, nastojimo odgojiti mlade generacije osjetljivima na pitanja okoliša, a brigu za okoliš promičemo kao trajnu vrijednost i način življenja - poručuju iz škole.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!