Vijesti / Školski kutak

ENERGETSKA OBNOVA Čehok: 'Ove godine rekordna ulaganja u obrazovne ustanove'

ENERGETSKA OBNOVA Čehok: 'Ove godine rekordna ulaganja u obrazovne ustanove'

- Ove nas godine očekuju rekordna ulaganja u obrazovne ustanove na području grada Varaždina! - istaknuo je na jučerašnjem kolegiju varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Osim što je jučer, 14. svibnja, izdana građevinska dozvola za dogradnju varaždinske Šeste osnovne škole, što znači da bi radovi trebali krenuti krajem ove školske godine, u pripremi je i projektna dokumentacija za energetsku obnovu škola i vrtića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> NAPOKON! Kreće projekt dogradnje Šeste osnovne vrijedan 12 milijuna kuna

- Dokumentacija je pripremljena, tako da ćemo projekt zamjene elektroinstalacija u Petoj osnovnoj školi aplicirati u rujnu, a pri kraju smo i s projektnom dokumentacijom koja obuhvaća obnovu vanjske ovojnice i zamjenu strojarskog i elektrotehničkog dijela Druge osnovne. U međuvremenu razmišljamo o obnovi Dječjeg vrtića Varaždin, objekt Biškupečka i Aleja - pojasnio je Tomislav Bogović, privremeni pročelnik Upravnog odjela za EU projekte, upravljanje imovinom i gospodarstvo Grada Varaždina.

Čehok se osvrnuo na kritike upućene na račun (ne)realiziranja europskih projekata.

- Kritike su plod nerazumijevanja. Stalno ističemo, da što se tiče gradskih objekata, oni su u očuvanom stanju te ispunjavaju kriterije energetske učinkovitosti. Objekti su u dobrom stanju, stoga ne možemo postići natječajni uvjet, uštedu energije od 50 posto. 

> ENERGETSKA OBNOVA Županija prijavila 16 projekata, Grad Varaždin - nijedan!

Tamo gdje to nije slučaj, istaknuto je na kolegiju, dokumenti su pripremljeni, nakon čega će se krenuti s obnovom.

- Vrtić Trakošćanska će krenuti vrlo brzo, no na natječaj je stigla jedna ponuda koja je visoka tako da ćemo ga ponoviti. Često me pitaju za vrtić u Koprivničkoj. Obećali smo, napravit ćemo, nismo odustali od toga, no čekamo model po kojem bismo obnovili taj vrtić. Ako ništa drugo, maknut ćemo azbestne ploče i staviti novo krovište - kazao je gradonačelnik Čehok.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci