Scena / Špancirfest 2018

VODIČ ZA ŠPANCIRERE

ŠPANCIRFEST DAN DESETI Finalna festivalska nedjelja rezervirana je za Vlatka Stefanovskog i Zdenku Kovačiček, a očekuje vas i bogat ulični program

ŠPANCIRFEST DAN DESETI Finalna festivalska nedjelja rezervirana je za Vlatka Stefanovskog i Zdenku Kovačiček, a očekuje vas i bogat ulični program
Davor Puklavec/PIXSELL/Grgo Jelavic/PIXSELL/TZGV

Provjerite što su organizatori pripremili za vas zadnji dan Špancirfesta.

I zadnji dan Špancirfesta očekuje vas bogat program, od koncerta Vlatka Stefanovskog do Zdenke Kovačiček.

Glazbeni program

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za svoj 20. rođendan Špancirfest donosi samo najbolje, a od Vlatka Stefanovskog teško je naći boljeg.

Veliki makedonski gitarist, autor i umjetnik glazbena je institucija širom Europe. Ovaj puta na Špancirfest stiže u slavljeničkom raspoloženju najvećeg hrvatskog festivala, a za gitarističku glazbenu poslasticu rezervirana je druga, finalna festivalska nedjelja. Koncert će biti održan na pozornici kod vile Bedeković u 21 sat.

Nakon svih glazbenih uzbuđenja glavne festivalske pozornice pod Starim gradom, Zdenka Kovačićek imat će čast, kako to i priliči glazbenoj divi njezinog kalibra, zatvoriti koncertni program 20. izdanja Špancirfesta. Koncert počinje u 21 sat.

Koncertni program na Korzu će završiti Marko Louis, a koncert počinje u 20 sati.

Ulični program

Danas od 20 sati na Korzu možete uživati i u predstavi 'Las Calaveras'. Radi se o predstavi koja kombinira elemente manipulacije i žongliranja nizom vatrenih rekvizita, partnersku akrobatiku i suvremeni ples s koreografiranom scenskom pričom o čarobnjaku koji, opsjednut vatrom i oživljavanjem svojih marioneta, prolazi nezamislive pustolovine.

Nastupi gracioznih, ludih, spretnih ili neobičnih štulaša najstarija su tradicija Špancirfesta, a ove se godine nastavlja s Danzanti Teatra Pavana. Nastup počinje u 10.30 sati na Franjevačkom trgu.

Program za djecu

Park kreative i Vindiland

I najmlađi će moći uživati već od jutarnjih sati.

Tako će Park kreative raditi od 10 do 13 sati te kasnije od 16 do 20. Mališani će moći uživati u radu s glinom, predstavama i brojnim drugima aktivnostima.

Od 19 sati najmlađe očekuje Teatar Poco Loco. Radi se o maloj umjetničkoj organizaciji koja je u samo četiri godine postojanja ostvarila velike rezultate.

Sve što ste oduvijek htjeli znati o beatboxanju, a niste znali koga pitati, moći ćete saznati u posebnoj radionici posvećenoj upravo ovoj glazbenoj vještini Parka kreative Špancirfesta. Namijenjena svim uzrastima, radionica će se sasvim ozbiljno pozabaviti učenjem ovog umijeća, najprije teorijski, a kasnije i praktično. Radionica počinje u 17 sati.

Park kreative pripremio je koncert klasične glazbe za najmlađe klince. Ovaj jedinstveni koncert izvest će profesor Oto Classicool, a u suradnji s Glazbenom školom iz Varaždina. Koncert počinje u 11 sati.

Ostali sadržaji

Među novim sadržajima na Špancirfestu ističe se Latino zona na Kapucinskom trgu pa ako se zaželite plaža, koktela i ritmova Latinska Amerike, to je pravo mjesto za vas.

Oni željni lunaparka moći će se zabaviti kod Starog grada gdje vas čeka lunapak Čarli, a za starije je od 11 do 1 sat iza ponoći otvoren Vinski grad.
 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video