Scena / Špancirfest 2018

I DALJE ISTRAŽUJEMO - NASTAVAK ŠESTI

KURTOŠ Uživali smo u slatkoj i slanoj verziji mađarske poslastice!

KURTOŠ Uživali smo u slatkoj i slanoj verziji mađarske poslastice!
Zvonko Lončar

Nakon langoša, sushija, kobasica, krt of doga i arepe, na red je došlo još jedno jelo pomalo neobičnog naziva - kurtoš...

Istraživački duh i dalje nas 'nosi' po Pan Party zoni Stari grad u sklopu koje, bez pretjerivanja, špancireri mogu uživati u bogatoj gastro ponudi.

Nakon langoša, sushija, kobasica, krt of doga i arepe, na red je došlo još jedno jelo pomalo neobičnog naziva - kurtoš. Riječ je o kolaču mađarskog porijekla koji možete probati na štandu Zlatnog zrna.> ŠPANCIRAMO SE I JEDEMO (1) Kušajte i nešto drugačije, u Pan party zoni odličnu ponudu ima Ginger Sushi

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> ŠPANCIRAMO SE I JEDEMO (2) Kušali smo langoše kod Zvonimira koji 'nemaju veze s međimurskima'!

> ŠPANCIRAMO SE I JEDEMO (3) Dedina kobasica kod Fakina pravi je hit, a postoji i u XXL veličini!

> AREPA Pronašli smo dašak Venezuele na Špancirfestu i - pojeli ga!

> KRTOF DOG Domaće, a svjetsko! Jela ove varaždinske petorke oduševit će i najveće gurmane

- Tijesto se peče na vrućem zraku, a diže se na valjcima. Najčešće se radi u slatkoj verziji, no ima i u slanoj. U prvo spomenutu verziju ide ulje i šećer, dok je u slani kurtoš uključena šunka - pojasnila je Ana Pavletić, zaposlenica Zlatnog zrna.

Na Špancirfestu jedino kod njih možete pronaći ovu mađarsku poslasticu koju inače nemaju u redovnoj prodaji.

- Direktorica je na sajmu u Budimpešti vidjela taj recept i odlučila da bismo ga i mi mogli staviti u ponudu. Osim za vrijeme Špancira, kurtoš radimo i na Adventu u Varaždinu. Cijena je 15 kuna, a prodajom smo zadovoljni.

Kao i kod većine ugostitelja vikendi su najunosniji, dok je potražnja kroz tjedan slabija.

- Ranijih smo godina bili smješteni u Pavlinskoj ulici, preko puta katedrale, gdje je inače smještena naša pekara, a u ovoj smo zoni prvi puta. Ipak, kako nam se zasad čini, ovo je lošiji Špancir nego ranijih godina.

Iako je o krajnjem (ne)zadovoljstvu ugostitelja prodajom na ovogodišnjem festivalu još možda prerano govoriti, moramo reći da su naša nepca kurtošom bila itekako zadovoljna.

Okus 'slane' verzije je pomalo neobičan, nešto poput klipića, no ipak drugačije. Najbolje da isprobate sami, našu preporuku imate.

Osim u kurtošu, Zlatno zrno nudi kolače, štrukle i razne druge proizvode u sklopu svog štanda, stoga požurite, festivalu se bliži kraj.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video