Vijesti / Scena

Nova glazba

IZ RADIONICE KARLA KRIŽNIKA Revirgin izdao novi spot - alternativa u punom smislu

IZ RADIONICE KARLA KRIŽNIKA Revirgin izdao novi spot - alternativa u punom smislu
Dominik Sever/Insy Productions

Karlo, 24-godišnjak iz Čakovca, glazbom se bavi već desetak godina, a uz glavni vokal na albumu svira i nekoliko instrumenata.

Revirgin, lokalno već prepoznatljiv “brend” umjetnika Karla Križnika, nastao je iz imena albuma death metal benda Korpse. Kao pojam, odnosi se na projekt autora koji uključuje svo njegovo stvaralaštvo - glazbu i crteže (ilustracije i ilustrirane priče).

Revirgin je također i bend, isprva sastavljen od dvojice, a kasnije kao “one man band”.

Nakon kratke pauze povodom osamostaljenja -  samostalno je sastavio i snimio čak dva albuma, a ovaj treći je naziva Confusion 2019.

Na upit “Zašto baš sam?” odgovara kako u tom žanru definitivno postoji nedostatak entuzijazma s one druge, slušateljske strane, a zatim i glazbenika. Ističe kako mu to čak i pogoduje jer na kraju svega, sam ima završnu riječ. Na nastanak ovog albuma s prizvukom grungea, najveći su utjecaj imali Sonic Youth, Royal Trux i Kurt Vile.

Karlo, kao 24-godišnjak iz Čakovca, glazbom se bavi već desetak godina, a uz glavni vokal na albumu svira i nekoliko instrumenata. Album Confusion 2019, nastao je iz tek četvrtog “pokušaja” zbog nezadovoljstva autora i čežnje za savršenstvom. Confusion predstavlja svaku pjesmu, upravo u tom smislu - jer niti jedna nema krajnje jasnu poruku već je svaka subjektivan osvrt na svijet oko sebe uz problematiku prolaznosti života; straha od starenja.

Pjesma City Song (Blast-off) opisuje život u malenom gradu kao monoton u tolikoj mjeri da se svaki pojedinac nesvjesno počinje zamarati nebitnim stvarima, a tekst objedinjuju stihovi nevaljalosti svega oko sebe što nas na kraju dovodi do nihilizma kao pogleda na svijet. Karlo svoj nihilizam objašnjava kao besmislenost života u svakom pogledu; crno je jednako bijelom. U pogledu bez smisla, emocija, vjere i nade.

Uz Karlovu samostalnu produkciju glazbe i naslovne slike albuma, produkciju glazbenog spota potpisuje Dominik Sever iz Insy Productions. Snimljen je u tri dana na varaždinskim i čakovečkim lokacijama koje i sami možete pokušati povezati sa cjelokupnom pričom te otkriti poruke slane publici gledajući video.

Naposljetku, Karlo ističe da je svaki stih osobnog pogleda, a ukoliko ste se pronašli u nekom od njih - svaka slučajnost je nenamjerna.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video