Vijesti / Scena

just dance

TROFEJ GRADA VARAŽDINA Međunarodni plesni turnir u standardnim i latinoameričkim plesovima privukao mnoge u Graberje, evo imena najboljih

TROFEJ GRADA VARAŽDINA Međunarodni plesni turnir u standardnim i latinoameričkim plesovima privukao mnoge u Graberje, evo imena najboljih
PK Takt

Trofej grada Varaždina okupio je preko 300 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa.

U Sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu protekle subote, 5. listopada, održao se Trofej grada Varaždina 2019 - turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima.

Trofej grada Varaždina organizirali su Plesni klub Takt, Sportski plesni klub Valcer i Hrvatski sportski plesni savez. Pokrovitelj natjecanja bio je Grad Varaždin uz potporu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina te Turističke zajednice grada Varaždina.

U Graberju održan međunarodni plesni turnir Trofej grada Varaždina

Trofej grada Varaždina okupio je preko 300 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa.

Natjecanja su započela već u ranijim prijepodnevnim satima u diciplinama u kojima su snage odmjerili pojedinci, grupe i formacije. Natjecanja plesnih parova započela su u poslijepodnevnim satima, a plesni parovi varaždinskoj publici predstavili su se u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep).

Večernji dio u kojem su se natjecali najbolji plesni parovi započeo je svečanim otvorenjem te defileom svih sudionika. Trofej grada Varaždina pozdravljajući sve sudionike i gledatelje, službeno je otvorila Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika grada Varaždina.

Natjecanja u obje discipline sportskog plesa bila su izrazito interesantna i zanimljiva. Trofej grada Varaždina okupio je sudionike sve dobi od najmlađih plesača u kategoriji mlađih osnovaca (mlađi od 9 godina) pa sve do najstarijih sudionika u kategoriji veterani III (stariji od 55 godina).

U elitnim kategorijama mladeži, starije mladeži i odraslih vodila se velika borba za osvajanje Trofeja grada Varaždina. Nabolji u starosnom razredu mladeži u obje discipline bili su David Ljevar i Marta Marki, članovi PK Lambada iz Splita.

U starosnoj kategoriji starije mladeži pobjedu u obje discipline odnijeli su Lovro Peraković i Lea Stanić, članovi PK Lamabada iz Splita.

U seniorskoj kategoriji Trofej grada Varaždina osvojili su Vedran Sraga i Paula Hude, članoci SPK Zagreb iz Zagreba

U show dijelu programa predstavili su se polaznici početnih grupa Plesnog kluba Takt koreografijom iz western polke. Polaznici plesne škole Sportskog plesnog kluba Valcer predstavili su se zanimljivom i dinamičnom koreografijom iz zumbe dok su polaznici plesne škole Plesnog kluba Takt plesali ruedu de casino (kubansku salsu). Članovi sportskih sekcija varaždinskih klubova Takt i Valcer izveli su i dvije točke iz područja sportskog plesa te zajedničku koreografiju koja je bila sastavni dio predstave Zapleši nedavno izvedene u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu.

U natjecateljskom dijelu uspješni su bili i predstavnici klubova domaćina. Iz Plesnog kluba Takt pod vodstvom Igora Šalamuna licenciranog učitelja sportskog i rekreativnog plesa sa 20 godina iskustva u plesnoj poduci djece i odraslih u pojedinačnim kategorijama natjecale su se Eni Kočet, Ivana Roginek, Linda Šoštarek, Ela Alibašić, Ema Žalac, Lana Stanković Vrček, Nina Đipalo Čelik, Nika Plantak, Ema Biškup i Danijela Bodružić.

U starosnoj kategoriji osnovaca Ema Žalac osvojila je prvo mjesto i dvije zlatne medalje u obje discipline sportskog plesa, a Linda Šoštarek osvojila je zlatnu medalju u standardnim plesovima te srebrnu medalju u latinskoameričkim plesovima.

U starosnoj kategoriji mlađe mladeži Eni Kočet osvojila je srebrnu medalju u standardnim plesovima te peto mjesto u latinskoameričkim plesovima.

Ela Alibašić osvojila je 4. mjesto u latinskoameričkim plesovima dok je Ivana Roginek osvojila 6. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

U višim kvalitativnim kategorijama starosnog razreda mlađe mladeži (D3) Lana Stanković Vrček osvojila je 6. mjesto, dok je u C razredu plešući svih 5 latinskoameričkih plesova Nina Đipalo Čelik osvojila jednako tako 6. mjesto.

U starosnoj kategoriji mladeži natjecala se Nika Plantak koja je osvojila brončanu medalju u latinskoameričkim plesovima. U starosnoj kategoriji starije mladeži Ema Biškup osvojila je srebrnu medalju u standardnim te zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima.

Danijela Bodružić bila je zlatna u standardnim plesovima, a srebrnu medalju osvojila je u latinskoameričkim plesovima. U natjecanju grupa i formacija grupa Angels, sastavljena od članica PK Takt iz Varaždina (Ema Žalac, Ela Alibašić, Lana Stanković Vrček, Nina Đipalo Čelik, Nika Plantak i Ema Biškup) osvojila je zlatnu medalju i Trofej grada Varaždina u kategoriji grupa i formacija.

Sportski plesni parovi Plesnog kluba Takt pridružili su se klupskim kolegama iz pojedinačnih natjecanja i nastavili niz odličnih rezultata. Andrej Detelj i Elena Weiser osvojili su u najvišoj kvalitetnoj kategoriji starosnog razreda osnovaca dvije zlatne medalje i Trofej grada Varaždina (standardni i latinsko-američki plesovi).

Marino Bruža Habek i Iva Friščić odlično su plesali u kategoriji mlađe mladeži te su osvojili srebrnu medalju u latinskoameričkim plesovima te brončanu medalju u standardnim plesovima.

Gabriel Novotny i Marta Majcen osvojili su 4. mjesto u standardnim te 4. mjesto u latinskoameričkim plesovima. Luka Gladović i Elena Majcen osvojili su srebrnu medalju u standardnim plesovima te 7. mjesto u latinsko-američkim plesovima.

Članovi Sportskog plesnog kluba Valcer iz Varaždina pod vodstvom Adriane i Emine Mušanović postigli su jednako tako odlične rezultate. U pojedinačnim kategorijama natjecale su se Elena Sekovanić, Leona Mičuda, Vida Jurak i Lana Režek.

Elena Sekovanić osvojila je u kategoriji mlađih osnovaca zlatnu medalju u standardnim plesovima te brončanu medalju u latinskoameričkim plesovima.

U starosnoj kategoriji osnovaca Leona Mičuda osvojila je dvije zlatne medalje u obje discipline (standardni i latinskoamerički plesovi).

U najvišoj starosnoj kategoriji osnovaca (C razred) najbolja je bila Vida Jurak te je osvojila dvije zlatne medalje u obje discipline sportskog plesa. U kategoriji mlađe mladeži Lana Režek osvojila je jednako tako dvije zlatne medalje u obje discipline kako u standardnim tako i u latinskoaeričkim plesovima. 

Sportski plesni parovi Sportskog plesnog kluba Valcer jednako tako postigli su odlične rezultate. U starosnoj kategoriji mlađih osnovaca Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević osvojili su dvije srebrne medalje, jednu u standardnim, a drugu u latinsko-američkim plesovima.

David Hudoletnjak i Kiara Črnila u kategoriji osnovaca postigli su jednak rezultat kao i njihovi mlađi klupske kolege te su osvojili dvije srebrne medalje. U kategoriji mlađe mladeži natjecali su se Eugen Sekovanić i Kiara Habunek koji su osvojili srebrnu medalju u standardnim te brončanu medalju u latinskoameričkim plesovima. U  kategoriji mladeži istaknuli su se Teo Patačko i Stefani Hrman osvajanjem zlatne medalje u latinsko-američkim plesovima te srebrne medalje u standardnim plesovima.

Klubovi domaćini, Plesni klub Takt i Sportski plesni klub Valcer zahvaljuju se ovim putem svima koji su se donacijom, sponzorstvom ili osobnim nagažmanom uključili u realizaciju ovogodišnjeg Trofeja grada Varaždina.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video