Vijesti / Scena

JAZZ U VARAŽDINU

GEM JAZZ JAM Jesen u Varaždinu u znaku jazza, pogledaje tko sve dolazi u Staru vagu

GEM JAZZ JAM Jesen u Varaždinu u znaku jazza, pogledaje tko sve dolazi u Staru vagu
Varaždinski.hr; Ilustracija

Prvi će pred varaždinskom publikom 4. listopada u 21 sat nastupiti Kovačević Brothers...

Jesen u Varaždinu i ove će godine biti odlična za ljubitelje jazz glazbe. Hrvatska udruga glazbenika Varaždin organizira Gem Jazz Jam sezonu koja će se u mjesecima pred nama održati u Kavani i hostelu 'Stara vaga' na Trgu Matije Gupca 61 u Varaždinu.

- Prije tri godine započeli smo jazz sezonu s ciljem da to postane kontinuitet, u početku su to bili jazz sessioni, sad je riječ o sezoni. Želja nam je omogućiti publici pristup glazbi ove vrste, ali je i cilj da glazbenicima omogućimo zajednička druženja s ciljem poboljšanja suradnje. Moram reći kako je prostor Stare vage odličan za takvu vrstu nastupa jer je to ipak glazba koja zahtjeva intimniju, klupsku atmosferu – rekao je Zoran Puljek, predsjednik Hrvatske udruge glazbenika Varaždin.

Prvi će pred varaždinskom publikom 4. listopada u 21 sat nastupiti Kovačević Brothers (Josua – saksofon, Massej - klavir i Abel - bubnjevi) uz Zorana Puljeka – vokal.

Tjedan dana kasnije, 11. listopada, u 21 sat u Staroj vagi nastupit će Branimir Gazdik Quartet u čijem su sastavu Branimir Gazdik (bubnjevi), Maasej Kovačević (klavir), Vedran Ružić (električni bas) i Lenart Krečič (saksofon).

Krajem mjeseca, 25. listopada, nastupit će Zagreb Jazz Portraitu. Tako će u 21 sat pred publiku izaći Saša Nestorović (saksofon), Hrvoje Galler (klavir), Borna Šercar (bubnjevi), Mario Igrec (gitara) i Nenad Jura Vrandečić (kontrabas).

Ulaz je na sve koncerte besplatan, a jazz sezona trajat će i u mjesecu studenom i prosincu.

2e4770c37bb18af6e2e4f4b8d8f8aeb6.jpg?v=2

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video