Vijesti / Scena

total baroque

BAROKNE NA DRUGAČIJI NAČIN Evo što vas danas sve čeka u parku Vatroslava Jagića

BAROKNE NA DRUGAČIJI NAČIN Evo što vas danas sve čeka u parku Vatroslava Jagića
Zvonko Lončar

Već se i prethodnih godina festival otvorio za neke drugačije pravce, još uvijek s barokom u središtu, ali na neke drugačije načine. Evo što vas čeka ovog vikenda...

Zbor i orkestar Goteborg Baroque jučer je otvorio Varaždinske barokne večeri i time je ovaj poznati festival započeo po 49. put. No već se i prethodnih godina festival otvorio za neke drugačije pravce, još uvijek s barokom u središtu, ali na neke drugačije načine.

Vezana vijest:

svečano otvorenje FOTO/VIDEO Händelov 'Dixit Dominus', vatromet i ABBA za otvorenje 49. Varaždinskih baroknih večeri

Takav pristup nazvan je Total baroque - riječ je o popratnom programu Varaždinskih baroknih večeri koje će se ove godine odvijati na nekoliko lokacija, a velik dio popratnog programa bit će u parku Vatroslava Jagića.

Tako već danas u parku možete uživati Elektro Baroque Showu, a za to je zaslužan Antun Stašić & Pentz. Publika će moći uživati u glazbenoj suradnji dva DJ-a i gudačkog kvarteta. Početak je u 21 sat, a nakon koncerta slijedi after VBV party u Medinoj škrinji.

U nedjelju će u parku također biti koncert, nastupit će Dobre vibracije&friends, a na repertoaru se nalazi Abba, Roxette i mnogi drugi švedski izvođači.

Naravno, i ove godine spremno je barokno pivo, i to posebno izdanje! Sveukupno je pripremljeno 2000 litara piva, pola je čisto pšenično pivo, dok je u drugu polovicu dodana aronija, a, kako nam je rekao Domagoj Marić iz Medine škrinje, to još treba nekoliko dana 'odstajati' te će tada biti spremno za konzumaciju. U ponudi je i barokno vino.

Za one koji nešto prigristi, tu su i švedski specijaliteti. Tako su pripremljene švedske okruglice od pire krumpira koji se poslužuje s umakom od brusnica. Također je moguće kušati i švedske rolice s cimetom.

Naravno, za one koje žele domaće, u ponudi je i varaždinski klipić.

Total baroque zona u parku Vatroslava Jagića vikendom je otvorena od 17 sati.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video