Vijesti / Scena

PORCIJUNKULOVO

ČETVRTI DAN Procesija, misno slavlje, bogati program i koncert klape Intrade i Tomislava Bralića

ČETVRTI DAN Procesija, misno slavlje, bogati program i koncert klape Intrade i Tomislava Bralića
Damir Spehar/PIXSELL/TZ grada Čakovca

Danas procesija u čast zaštitnici Čakovca Blaženoj Djevici Mariji Anđeoskoj - Porcijunkuli. Na kraju koncert klape Intrade i Tomislava Bralića. Vidimo se?

Od 30. srpnja do 4. kolovoza posjetitelji će imati priliku uživati u domaćim proizvodima i rukotvorinama lokalnih proizvođača i majstora, šetati ulicom kišobrana uživati u besplatnim koncertima i aktivnostima te velikoj enogastronomskoj ponudi, piše eMeđimurje.

Četvrtog dana manifestacije, u petak, 2. kolovoza, očekuje vas niz aktivnosti koje će se odvijati na više lokacija diljem grada Čakovca.

U perivoju Zrinskih i danas će se od 9 sati odvijati dvosatna kreativno-edukativna radionica Artkreativ za djecu, dok će se više dječjeg programa odvijati na istoj lokaciji u večernjim satima od 18:30 do 20:30 uz igraonicu i radionicu ‘Kao prvo, zagonetno drvo’ pod vodstvom Matije Bobeka

Slijedi svečana procesija u čast zaštitnici Čakovca Blaženoj Djevici Mariji Anđeoskoj - Porcijunkuli u crkvi sv. Nikole s početkom u 9:30 te misno slavlje koje predvodi varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. Nadalje, događaj “Slatki zalogaji dobrote” – prodaja međimurske pogače u humanitarne svrhe za Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec odgađa se za subotu, 3. kolovoza.

U Perivoju Zrinskih održat će se i Dan malih plišanaca uz dobrotvornu tombolu Udruge Murid, dok će se u Ulici kralja Tomislava upriličiti glazbeni i folklorni nastup – Klub za starije osobe Varaždin te nastup Muške vokalne skupine i Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu.
 
U trajanju od 18 do 20 sati u centru grada održat će se Oaza romantike u srcu Porcijunkulova, nastup čakovečkog pijaniste Nikole Grabara i Gabrijele Hrženjak. Također, s početkom u 19 sati u Muzeju Međimurja Čakovec održat će se otvorenje izložbe ‘Proces’ koju potpisuje Ana Marija Kralj.

Približavajući se večernjem programu u Perivoju, od 19 sati moći ćete kušati međimurska vina na jednom od ovogodišnjih noviteta, ‘VINO-GRAD’ - neodoljiv svijet vinske kapljice, a na glavnu pozornicu u jezeru u 22 sata staje klapa Intrade i Tomislav Bralić!

Zabavan sadržaj organiziraju i lokalni ugostiteljski objekti pa tako možete posjetiti The Garden Bar & Kitchen i predstavljanje kombinacije craft piva, sjajne hrane i glazbe, zatim glazbenu večer u Gradskoj kavani, Ljetnu piknik terasu u American baru Dollar, nastup Ljubavnici Banda u Caffe baru Paladin, koncert Lili Gee u Fox i Shpitza barovima, live svirku u Caffe baru Millenium, večer uz DJ Alena uz Vrt pive (Chill stage) na otvorenoj terasi Uska ulica - Arcus Caffe, zabavu s DJ Poncijem na terasi Stross ili Vinski vrt i Clubbing uz koktele u Drink & Music Clubu Podroom. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video