Vijesti / Scena

Filmski festivali

KEREKESH TEATAR Film 'Ufuraj se i pukni' prikazat će se u Sydneyju, a ovaj tjedan otvara Pula Film Festival

KEREKESH TEATAR Film 'Ufuraj se i pukni' prikazat će se u Sydneyju, a ovaj tjedan otvara Pula Film Festival
Kerekesh teatar; Ilustracija

International Arts Centre Zagreb i Upravni odbor Croatia House Inc. u Australiji, odlučili su da će upravo film 'Ufuraj se i pukni' biti prikazan Festivalu hrvatskog filma u Sydneyu sredinom rujna ove godine.

Prvi varaždinski film 'Ufuraj se i pukni' u subotu 13. srpnja otvara veliki 66. Pula Film Festival.

Također, film će biti prikazan u sklopu Kontrapunkt programa u Istarskom narodnom kazalištu u 16 sati ove subote.

Kako film nije financiran od Hrvatskog audiovizualnog centra niti od Ministarstva kulture RH, nije mogao biti uvršten u redovni program, no za Kerekesh Teatar i Grad Varaždin ovo je svakako još jedno zajedničko pisanje kulturne povijesti, a to je samo uvertira u putovanje prvog varaždinskog filma.

U rujnu 2019. film putuje u Sydney. International Arts Centre Zagreb i Upravni odbor Croatia House Inc. u Australiji, odlučili su da će upravo film 'Ufuraj se i pukni' biti prikazan Festivalu hrvatskog filma u Sydneyu sredinom rujna ove godine.

Uz Sydney, Hrvatski audiovizualni centar uvrstio je film 'Ufuraj se i pukni' u svoju brošuru za Filmski festival u Cannesu.

Nakon što je film u kinima pogledalo više 21 500 ljudi, pozivi na ovakve festivale samo su potvrde da nedostaje hrvatske komedije na filmskom platnu i da publika želi humor Ljubomira j Jana Kerekeša, kako u kazalištu, tako i na filmu.

Osim u veliku promociju filma, Kerekesh Teatar je uložio novac i u prijevod filma te izradu DCP formata s engleskim titlovima, a film će uskoro biti dostupan na svim VOD kanalima, tv-videotekama i drugim kanalima.

Sve u svemu, s filmom 'Ufuraj se i pukni' dogodila se jedna predivna priča i promocija Grada Varaždina, ali i autorskog djela Ljubomira i Jana Kerekeša, koji su često povezani s presedanima na hrvatskoj kulturnoj sceni, čak i 'pokusnim kunićima' koji rado svoj uspjeh dijele sa svima.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!