Vijesti / Scena

KONCERT

VELIKAN HRVATSKE GLAZBE Mišo Kovač proglašen najboljim pjevačem svih vremena, a 26. listopada stiže u Arenu Zagreb

VELIKAN HRVATSKE GLAZBE Mišo Kovač proglašen najboljim pjevačem svih vremena, a 26. listopada stiže u Arenu Zagreb
Ivan Gracin

Na sinoćnjem koncertu Mišo Kovač proglašen je najboljim pjevačem svih vremena, a nagradu u njegovo ime primila je njegova kćerka - Ivana Kovač i unuka Elena.

Na koncertnom spektaklu 'To je moja zemlja' održanom na splitskom Poljudu, tisuće ljudi su uživali u izvedbama mnogih glazbenika. Koncert u čast 50 godina umjetničkog rada Miše Kovača, uspješno se nastavio na održani veliki koncert u punoj splitskoj Areni krajem prošle godine, dok je sjajna uvertira za spektakl koji se priprema u Areni Zagreb, 26. listopada 2019. godine.

Na sinoćnjem koncertu Mišo Kovač proglašen je najboljim pjevačem svih vremena, a nagradu u njegovo ime primila je njegova kćerka - Ivana Kovač i unuka Elena. Ivana  se u ime svog oca zahvalila na silnoj ljubavi svih ovih 50 godina, koliko publika obasipa najpopularnijeg pjevača s ovih prostora. A Mišo je povodom ove nagrade poručio.

4a930367cffc429e2c62f41ff088257f.jpg?v=2

- Ova nagrada ide meni, ali na prvom mjestu ide publici. Da nema publike sve ove godine koliko pjevam, ne bi bilo ove nagrade. Zato ja radim koncerte da ja budem skupa s njima, da su oni sretni, da sam ja sretan. Ja imam najbolju publiku na svijetu. Svaki sastanak s mojom publikom me iznimno raduje. Sljedeći veliki susret je u zagrebačkoj Areni 26. listopada - kaže Mišo.

Mišo Kovač svojevrsni je kulturološki i sociološki fenomen kojeg obožava publika od 7 do 77 godina. Uz njegove pjesme rasle su generacije, tako da ne postoji osoba koja nije čula za hitove kao što su 'Ako me ostaviš', 'Ti si pjesma moje duše', 'Ostala si uvijek ista', 'Poljubi zemlju', 'Dalmatino', 'Svi pjevaju, ja ne čujem', 'Drugi joj raspliće kosu', 'Nikoga nisam volio tako' i 'Dalmacija u mom oku'.

Tijekom svoje karijere Mišo je prodao više od dvadeset milijuna ploča i dobitnik je brojnih diskografskih i glazbenih nagrada. Iako je na vrhuncu popularnosti bio sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća i danas ima odanu publiku koja s nestrpljenjem čeka svaki idući koncert.

Karizma koja osvaja i hipnotizira na prvu, samo je jedan od razloga zašto Mišo ima vojsku svojih fanova iz svih zemalja bivše države. Dovoljno je samo da se pojavi na pozornici i publika zborski pjeva sve njegove pjesme uz koje se smije i plače. Takav primjer pjevača rijetko se može više igdje naći.

Koliki je fenomen Mišo Kovač i koliko je zadužio Split, Hrvatsku, ali i zabavnu glazbu, govori činjenica da će se na ovogodišnjem Splitskom festivalu prema kojem Mišo gaji posebne osjećaje održati posebna retrospektivna večer. Pobjedu na ovom festivalu s pjesmom 'Proplakat će zora' odnio je davne 1971. godine, a pjesma je postala evergreen.

'Split pjeva Mišu' naziv je druge večeri Splitskog festivala, na kojoj će pjesme ovog glazbenog velikana 5. srpnja izvoditi odabrani glazbenici.

Karte za zagrebački koncert koji ne smijete propustiti su u prodaji putem sustava Eventim. Nemojte si dozvoliti da ne bude dio koncerta koji će ući u povijest.

Više informacija kao i online kupnja moguća je na linku.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!