Vijesti / Scena

POZORNICA NA OTVORENOM

LJETO U VARAŽDINU Od 15. lipnja na dvadesetak lokacija u gradu uživajte u stotinjak različitih programa

LJETO U VARAŽDINU Od 15. lipnja na dvadesetak lokacija u gradu uživajte u stotinjak različitih programa
Facebook Ljeto na Stančiću

- Bit će koncerata, predstava, stand up komedija, mnoštvo sportskog sadržaja, izložbi, kupanja na bazenima, kina na otvorenom, bit će svega - kazala je Toth.

Ljeto u Varaždinu ove godine počinje 15. lipnja i trajat će do 15. kolovoza, a u tom će periodu na dvadesetak lokacija u gradu u organizaciji brojnih partnera biti održano preko 100 različitih programa. Najavljeno je to na konferenciji za medije održanoj danas, 7. lipnja.

- Turistička zajednica grada Varaždina i ove se godine uključila u organizaciju programa Ljeta u Varaždinu, kao i koordinator sadržaja. Na dvadesetak lokacija posjetitelje očekuje uistinu raznolik sadržaj - kazala je uvodno direktorica Jelena Toth TZ-a grada Varaždina.

Tijekom dva mjeseca, istaknuto je, posjetitelje očekuje stotinjak programa.

- Bit će koncerata, predstava, stand up komedija, mnoštvo sportskog sadržaja, izložbi, kupanja na bazenima, kina na otvorenom, bit će svega - kazala je Toth.

Jedan od noviteta je da će se ovogodišnji Festival dvorišta, u organizaciji Turističke zajednice, održavati čak dva dana - 6. i 7. srpnja.

- Prvi vikend u srpnju rezervirajte za Festival dvorišta, a tjedan dana nakon toga na Dravi će se održati Drava festival sa zanimljivim događanjima kod Cirkovečke. Bit će tamo plesa, glazbe, gastro ponude, igara na vodi - kazala je Toth.

Osim toga, treba spomenuti Glazbu na balkonu subotama, smjenu gradske straže te pucanj iz topa sa Starog grada.

- Zahvaljujući programu gradska jezgra tijekom dva mjeseca postaje pozornica na otvorenom za raznolika događanja. Uredili smo i obnovili pješačke putokaze u cijeloj gradskoj jezgri, postavili smo cvjetne košarice i aranžmane, obnovili kraljevski tron, tako da možemo reći da je sve spremno za početak Ljeta u Varaždinu - kazala je zaključno Jelena Toth.

Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda, nabrojao je programe koje pripremaju.

- Obilježit ćemo Svjetski dan glazbe, bit će i Festivala demo bendova, kreću rock koncerti kod fontane, već poznati Fontana blues festival. Osim toga, imat ćemo četiri programa u atriju Starog grada - kazao je, dodavši da su svi programi besplatni.

Martina Pakšec, iz agencije PRLady, već petu godinu organizira Ljeto na Stančiću, a ove godine i na Kapucinskom trgu.

- Očekuje nas 16 ljetnih večeri petkom i subotom. Petak je rezerviran za live koncerte, a subota za nastuoe DJ-eva. Za samo otvorenje angažiran je Genova band, a u programu će biti i Emina ArapovićApokalipso bandom, u goste nam dolaze i Neki novi klinci - Đorđe Balašević tribute band - rekla je organizatorica, dodavši da će Kapucinski trg biti rezerviran za stand up nastupe.

Partneri manifestacije ove su godine Koncertni ured Varaždin, Gradski muzej Varaždin, Pučko otvoreno učilište Varaždin, HNK u Varaždinu, Aquacity, Zajednica sportskih udruga grada Varaždina, Gradski bazeni Varaždin, Centar za mlade, agencija PR Lady i drugi.

Program pogledajte ovdje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video