Vijesti / Scena

PRESTIŽNO NATJECANJE

ODLIČAN REZULTAT Plesni klub 'Plan B' iz Varaždin na natjecanju u Zagrebu osvojio dva zlata i jedno srebro

ODLIČAN REZULTAT Plesni klub 'Plan B' iz Varaždin na natjecanju u Zagrebu osvojio dva zlata i jedno srebro
PK PLAN B Varaždin

Najveće iznenađenje za Plesni klub 'Plan B' bio je plasman na svjetsko natjecanje u Portugalu.

Prošlog vikenda održano je prestižno međunarodno natjecanje World Dance Cup u City Plaza Event Centru u Zagrebu.

U natjecanju je sudjelovalo preko dvije tisuće natjecatelja iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Makedonije i Hrvatske u raznim plesnim stilovima, te se borilo za prolaz na svjetsko natjecanje koje će se održati u Portugalu u lipnju ove godine.

- Osvojena mjesta na ovom prestižnom natjecanju nisu garantirala kvalifikaciju za Portugal već broj ostvarenih bodova i svaka je zemlja mogla dobiti određeni broj kvalifikacija za svoje plesače - stoji u priopćenju.

Plesni klub 'Plan B' iz Varaždina je na natjecanju sudjelovao s tri grupne i jednom solo koreografijom u dobnoj kategoriji djeca do 4- 9 godina, te 10- 13 godina i disciplinama lyrical i contemporary.

Osvojena su ukupno dva prva i jedno drugo mjesto, dok se rezultat za solo koreografiju još čeka.

Najveće iznenađenje za Plesni klub 'Plan B' bio je plasman na svjetsko natjecanje u Portugalu, koreografije pod nazivom 'Never enough' koju su iz sveg srca otplesale dvadeset i jedna djevojčica. Izvedba nije nikoga u dvorani ostavila ravnodušnim što je rezultiralo ovacijama uslijed izvedbe, pa tako niti renomirane inozemne suce natjecanja kao što su: Gene Takooree, Jennifer Davison i Dollie Henry.

- Svi smo još pod dojmom natjecanja, a plasman na svjetsko natjecanje u Portugalu nam nije bio ni na kraj pameti! Ponosna sam na sve naše plesače koji uopće nisu bili svjesni jake konkurencije u našim disciplinama, a neočekivana kvalifikacija na svjetsko natjecanje je veliki uspjeh koji daje dodatni poticaj i motivaciju za rad. Zahvaljujem se i roditeljima koji su to podržali, te omogućili sudjelovanje svojoj djeci - Ukratko je rekla voditeljica kluba Martina Palošika Čonda, te dodala.

- Još uvijek smo u neizvjesnosti s rezultatom solo koreografije u izvedbi Ane Kelvišar. Konkurencija je bila izuzetno jaka i nadamo se što boljem plasmanu od petnaest natjecateljica - rekla je Čonda.

Ovo nije bilo prvi puta da se Plesni klub 'Plan B' kvalificirao na svjetsko natjecanje, no do sada nisu bili u mogućnosti ostvariti takvo putovanje. 

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!