Vijesti / Scena

Koncert za parove

VALENTINOVO Irma Dragičević i Ivo Gamulin Gianni sutra pjevaju za zaljubljene u HNK u Varaždinu

VALENTINOVO Irma Dragičević i Ivo Gamulin Gianni sutra pjevaju za zaljubljene u HNK u Varaždinu
Davorin Visnjic/PIXSELL

Koncert će se održati na Velikoj sceni, a ulaznice po cijeni od 60 kn su u prodaji na blagajni HNK-a.

U četvrtak, 14. veljače, na Dan zaljubljenih – Valentinovo - imate mogućnost uživati uz prekrasne vokale Irme Dragičević I Ive Gamulina Giannia.

Na programu su poznata djela iz mjuzikla, filmske glazbe, klasične glazbe i neizostavne talijanske canzone.

Koncert će se održati na Velikoj sceni, a ulaznice po cijeni od 60 kn su u prodaji na blagajni HNK-a.

Ivo Gamulin Gianni, jedan je od najboljih crossover tenora u ovom dijelu Europe, s iznimnim vokalnim sposobnostima i zavidnom vokalnom tehnikom. Surađivao je s najvećim europskim i svjetskim zvijezdama – Glorijom Gaynor, Anom Oxaom, Dionne Warwick, Natalie Cole, Pastora Soler, Davidom Elliottom i mnogim drugima.

Nastupao je u Los Angelesu, Torontu, Milanu, Sarajevu, Mostaru, Beogradu, Zagrebu, Splitu, Dubrovniku i drugim mjestima.

Irma Dragičević (Varaždin, 1995.) pjevanje započinje u DND-u Varaždin kod Zdenke Knapić kao polaznica radionice pjevanja Mali Slavuji.

Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje stekla je u Glazbenoj školi Varaždin, gdje je maturirala violončelo  u klasi prof. Darija Milkovića i pjevanje u klasi prof. Blanke Tkalčić. Trenutno je studentica četvrte godine pjevanja u klasi red. prof. Lidije Horvat Dunjko na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

U veljači 2017. završava Broadway akademiju te postaje izvođačica za muzički teatar i film. Usavršavala se na brojnim seminarima kod Tomislava Mužeka i Lidije Horvat Dunjko.

Pjevala je ulogu Pamine u produkciji Međunarodne operne škole Mirula pod vodstvom Lidije Horvat Dunjko. U ožujku 2017. godine debitira u HNK u Zagrebu s ulogom Chocolke (Kokoši) u operi 'Lukava mala lisica' Leoša Janačeka (produkcija MUZA-e). Dosad je surađivala s dirigentima Ivanom Josipom Skenderom, Mladenom Tarbukom, Zdravkom Šljivcem, Stjepanom Vugerom, Veseljkom Barešićem, Berislavom Šipušem i drugima.

Surađuje sa Cantus ansamblom i Jazz orkestrom HRT-a.  2017.godine na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Zagrebu osvaja 1.nagradu na županijskom i 2. nagradu na državnoj razini. Na Lions Grand Prixu osvaja koncert sa Zagrebačkim ansamblom flauta, a na Međunarodnom natjecanju Iuventus Canti u Slovačkoj 2018. osvaja posebnu nagradu za dramaturgiju. Dobitnica je rektorove (2017.), dekanove nagrade (2018.) i Županove nagrade (2019.) za postignute izvrsne rezultate u pjevanju.

Povjerena joj je glavna uloga u mjuziklu A.L. Webbera 'Josip i čudesne boje njegovih snova' u režiji Richarda Monteza.

 

U travnju ove godine debitira u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, u glavnoj ulozi 'Prošlih 5 godina' za koju je nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina - opereta/mjuzikl -  u režiji Lee Anastrazije Fleger, te u kazalištu Komedija u mjuziklu 'Alphonsine' i nakon toga u varaždinskoj Areni u mjuziklu 'Les Miserables' u ulozi Fantine. Iza sebe ima brojne solističke nastupe (Božić u Ciboni, Špancirfest, Muzički biennale Zagreb...), redovito održava Gershwinove i Musical večeri.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video