Vijesti / Scena

OPROŠTAJNI PARTY

A SAD ADIO Kultni Kaktoos nakon 18 godina rada zatvorio svoja vrata

A SAD ADIO Kultni Kaktoos nakon 18 godina rada zatvorio svoja vrata
Domagoj Miletić

Posljednja radna subota ostat će zauvijek kao uspomena svima koji su došli na oproštaj, a među gomilom lica bilo ih je puno koji su ne samo 'odrastali' tamo i bili 'dio inventara', već i brojna poznata lica s druge strane šanka...

Kultni Caffe bar Kaktoos nakon punih 18 godina postojanja prestao je s radom, a tim povodom održana je i oproštajna zabava.

Posljednja radna subota ostat će zauvijek kao uspomena svima koji su došli na oproštaj, a među gomilom lica bilo ih je puno koji su ne samo 'odrastali' tamo i bili 'dio inventara', već i brojna poznata lica s druge strane šanka, poput legendarnog Mićija, kojeg zna svaki istinski ljubitelj Kaktoosa.

Iako se u Kaktoosu gotovo uvijek tražilo mjesto više, njega ove subote stvarno nije bilo jer su mnogi došli po posljednji put na piće i druženje s dragim ljudima, a za većinu je to bio i kratak izlet u prošlost, pa su se tako na šanku redale legendarne zgode i nezgode iz prošlih vremena. Naravno, ni jedna od tih priča ne bi bila moguća da tu nije bilo Katice, vlasnice lokala, koji je bio njezin drugi dom, baš kao i naš punih 18 godina.

Oproštajni party povodom zatvaranja Caffe bara Kaktoos Kaktoos, oproštajni party

Kaže se da u kafiću nikad nisi zapravo sam, a ta izreka dolazila je do izražaja upravo u Kaktoosu, mjestu gdje si uvijek mogao zateći nekog od ekipe. Ako ništa drugo, bili su tu Katica, Mićo i njegov brat Rajko također, Mirek, Siniša, Nino, Miha, Dražen, Jurica te na kraju Leo, ali i brojni prije njih, s kojima su sati postajali minute dok smo razgovarali o najbitnijim stvarima u životu. I potpisnik ovih redaka još uvijek se sjetno sjeća svih sati 'odrađenih' na šanku, kao i brojnih izostanaka iz školskih klupa samo kako bi još malo vremena proveo na svojem omiljenom mjestu.

Kaktoos će ostati u lijepom sjećanju i mnogim generacijama gimnazijalaca, koji su u hordama dolazili svakog dana tamo prepisivati zadaću, utvrđivati gradivo prije testa ili izbjegavati iste. Mjesto je to gdje su oformljeni i mnogi lokalni bendovi, sklapana nova prijateljstva i suradnje, ali i mjesto gdje si uvijek znao što te čeka - mali, alternativni kutak u kojem svatko zna svakoga.

Upravo iz tih razloga, ova je subota bila odlična prilika za oproštaj od kultnog mjesta za druženje i izlaske, na čijem će mjestu, prema kuloarskim pričama, doći novi kafić. No to sigurno neće biti ponovo Kaktoos, jer on je samo jedan, a bio je naš. I uvijek će biti u našim srcima.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!