Vijesti / Scena

FINALE SVJETSKE TURNEJE

FOTO Prljavo kazalište priredilo veliku feštu u ispunjenoj Areni, fanovi na nogama od prve pjesme i nisu štedjeli grla!

Pred prepunom dvoranom odlično raspoloženi Prljavci na najbolji mogući način obilježili su završetak svoje svjetske turneje i 40. obljetnicu sastava.

Veliku feštu priredilo je večeras Prljavo kazalište u varaždinskoj Areni! Pred prepunom dvoranom odlično raspoloženi Prljavci na najbolji mogući način obilježili su završetak svoje svjetske turneje i 40. obljetnicu sastava.

Čast da sviraju kao predgrupa dobili su još jedni rock-dinosauri, varaždinski dečki iz Crne kronike. A oko 21 sat na binu izlaze Prljavci i otvaraju koncert pjesmama Zaustavite zemlju, Pisma ljubavna, Sve je lako kad si mlad...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Publika pjeva u jedan glas, tribine su na nogama od prve pjesme.

(Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL)

Slijede Kao ja da poludiš, Kiše jesenje...

Publika je generacijski mješovita, ima onih koji su odrastali zajedno s Prljavcima, kao i oni koji su ih upoznali na pragu njihovog četvrtog desetljeća karijere.

Prljavo kazalište oduševilo u prepunoj Areni Prljavo kazalište

No čini se kao da godine dečkima iz benda ne škode. Kao što reče jedan nažalost preminuli prekaljeni rocker, 'ako misliš da si prestar za rock'n'roll, onda jesi'. Prljavci očigledno to ne misle.

Frontmen Mladen Bodalec prepun je energije od prvih taktova i ne posustaje, bit će tako sljedeća dva sata.

Jasenko Houra u svom prepoznatljivom stilu na pozornici plijeni pažnju svirajući sa cigaretom u ustima. 

(Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL)

Ono što vrijedi posebno naglasiti je da je produkcija koncerta bila vrhunska, rasvjeta i ozvučenje bili su na najvišoj razini.

(Dario Horvat Photography)

Na pjesmi Djevojka od milijun dolara Mladen Bodalec silazi s bine u parter, sve do publike, pa dok pjeva istovremeno radi selfije s fanovima u prvim redovima. 

(Insy Productions / Dominik Sever)

'Rezervni frontmen' Jasenko Houra na pjesmi Ako tražiš nekoga preuzeo je od Bodalca mikrofon i predstavio sve članove benda, kao što to šef benda uvijek i radi. 

Jedna od legendarnih pjesama svakako je Heroj ulice. Tijekom njezina izvođenja Houra moli publiku da upale svjetiljke i upaljače, traži da se ugase svjetla u dvorani. Atmosfera je na vrhuncu...

8194d8c50f11ae41f42f1b22c2d2d1c8.jpg?v=2

(Varaždinski.hr)

Za kraj je sačuvana pjesma koja na određeni način simbolizira cijelu karijeru Prljavog kazališta, legendarna pjesma Mojoj majci (Ruža hrvatska). Naravno, publika traži još, Prljavci se vraćaju na bis pjesmom Što sad ljubav ima s tim, Arena je opet uzavrela...

Jasenko Houra animira publiku i najavljuje zadnju pjesmu, Mi pijemo. Iz publike Houra poziva Benjamina Pavića iz Kotoribe da s bendom odsvira tu pjesmu.

Ipak nije kraj! Slijedi još Marina. Ali ni to nije kraj. Fanovi traže još i Prljavci se vraćaju, i to na sam početak karijere, slijedi Crno-bijeli svijet. I za kraj, ali ovoga puta zbilja kraj, Mladen Bodalec sam na pozornici pjeva još Uzalud vam trud svirači.

Publika kao da može do jutra, i Prljavci kao da mogu do jutra, ali dva sata su prošla. Uz odličnu feštu i mnošto dojmova do - sljedeće prilike.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video