Vijesti / Scena

KONCERT

Odlični varaždinski The Farpoint Station ove subote svira na Slobodi

Odlični varaždinski The Farpoint Station ove subote svira na Slobodi
Foto agencija Sjever

Riječ je o bendu-projektu kojeg je još 2004. godine započeo varaždinski gitarist Nenad Resnik. Iza sastava su dosad tri snimljena albuma.

 

Još jedan koncert u Caffe baru Sloboda očekuje nas ove subote, 22. prosinca. S početkom u 21 sat u ovome prostoru nastupit će varaždinski sastav The Farpoint Station.

Riječ je o bendu-projektu kojeg je još 2004. godine započeo varaždinski gitarist Nenad Resnik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon toga formira prateći band koji se pojavljuje na njegovom prvom CD-u 'Return of The Son of The Monster From The Yellow Lagoon II'.

Dolaskom bas gitarista Miroslava Grabara grupa se transformira u agresivni fusion power-trio i snima album 'Astral Neighbourhood', koji izlazi na američkom tržištu. Neke od pjesama s tog albuma bile su nekoliko tjedana tijekom 2006. među najslušanijim od svih hrvatskih izvođača na servisu Reverbnation, a pjesma 'Astral Neighbourhood' je bila na prvom mjestu liste broja izvođenja na švicarskom radiju Wakenews Radio. Album i grupa su predstavljeni u 45 minutnoj emisiji koju je vodila Karen Tostado, na radiostanici 'Musicians for Freedom' iz Colorada, USA.

Godine 2014. grupa ponovo ulazi u studio i snima novi 'Urgent Intervention', koji je masteriran u jednom od najboljih europskih studija Amsterdam Mastering u Nizozemskoj. Na albumu se uz Nenada Resnika (gitara), Miroslava Grabara (bas) i Zlatka Ivankovića (bubnjevi) kao privremeni član benda pojavljuje i orguljaš Raphael Wressnig, koji je u renomiranom časopisu Downbeat osvojio tri uzastopne nominacije za najboljeg svjetskog Hammond-orguljaša. 

Tijekom snimanja album je spontano iz fusion-verzije prešao u čistu prog-rokersku veselicu. Skoro sve pjesme dobile su tekstove, aranžmani su obogaćeni dodatnim volkalima, udaraljkama, efektima i konačno oplemenjeni vrhunskim miksom, koji je znalački odradio Tomislav Novosel - Tompa, inače daleko skloniji heavy metalu nego jazzu, ali upravo ta suradnja donijela je i nove nijanse u sam zvuk grupe. 

Nakon ove funk-prog faze, grupa se uz izmjenu postave vratila na jazz i fusion, ali ovog puta s dva klavijaturista i kao, što je to već uobičajeno za ovu grupu, istražujući ponovo nove teritorije.

Trenutnu postavu čine: Nenad Resnik - gitara, Neven Resnik - orgulje i synth, Boris Beštak - bubanj, Darko Braje - klavir i synth, Mario Jagec - bas i sax.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video