Vijesti / Scena

NAJBOLJI SPORTAŠI HRVATSKE

Hrvatski olimpijski odbor izabrao: Zlatko Dalić trener godine, Marin Ranteš nagrađen za fair-play!

Hrvatski olimpijski odbor izabrao: Zlatko Dalić trener godine, Marin Ranteš nagrađen za fair-play!
Varaždinski.hr

Luka Modrić i Sandra Perković najbolji su sportaši Hrvatske, dok je hrvatska nogometna reprezentacija najbolja momčad u tradicionalnom izboru Hrvatskog olimpijskog odbora.

Luka Modrić i Sandra Perković najbolji su sportaši Hrvatske, dok je hrvatska nogometna reprezentacija najbolja momčad u tradicionalnom izboru Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održanom u srijedu navečer na Velikom danu hrvatskog sporta u zagrebačkome hotelu Westin. 

Kapetan hrvatske reprezentacije Modrić prvi je nogometaš koji je slavio u izboru HOO-a, a Perković je već sedmu godinu zaredom najbolja što nije uspjelo nijednoj hrvatskoj sportašici.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hrvatska nogometna reprezentacija proglašena je za momčad godine ispred teniske Davis kup reprezentacije i svjetskih doprvaka rukometaša na pijesku. Nagradu je primio izbornik Zlatko Dalić, koji je proglašen i za najboljega trenera. 

- Moji reprezentativci su ipak najzaslužniji za ovu nagradu za najboljega trenera. Velika sinergija nas je dovela do najvećeg uspjeha hrvatskog nogometa u povijesti, ali nadamo se da toga biti još. Pokazali smo da je sve moguće, i da 'mali mogu biti veliki'. Imamo dobre igrače koji mogu napraviti rezultat, stvorilo se zajedništvo u reprezentaciji i to moramo iskoristiti u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a onda i na samom EURU - kazao je Dalić. 

Nogometna reprezentacija dobila je i priznanje za najvećega promicatelja Hrvatske u svijetu, a nagradu je primio predsjednik Hrvatskoga nogometnoga saveza Davor Šuker.

Nagrada za najuspješniji sportski par, štafetu ili posadu pripala je svjetskim i europskim prvacima u dvojcu bez kormilara braći Valentu i Martinu Sinkoviću. 

Najuspješnija ekipa je hrvatska ženska karate reprezentacija u sastavu Ana Marija Bujas Čelan, Ana Lenard, Marina Barac i Alesandra Hassani, koja je na Europskom prvenstvu osvojila broncu u disciplini borbe. Karatistice su slavile ispred samostrel reprezentacije i odbojkaške reprezentacije.

Posebna nagrada HOO-a za promicanje sporta otišla je muškoj teniskoj reprezentaciji koja je pobjedom nad Francuskom u Lilleu po drugi puta u povijesti osvojila pokal Davisova kupa. 

Biciklist Marin Ranteš dobitnik je nagrade HOO-a za fair-play, a trofej Međunarodnog olimpijskog odbora 'Olimpizam na djelu' u kategoriji ravnopravnosti spolova dobila je Morana Paliković Gruden.  

I na kraju, dodijeljene su posebne nagrade HOO-a 'Matija Ljubek', a dobitnici su Vjekoslav Šafranić i Branko Omazić iz Zagreba, Šibenčani Danko Jerković i Ante Tanfara te rukometni klub Rudar iz Ruda pokraj Samobora.  

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video