Vijesti / Scena

u pripremi i novi album

IVAN ZAK Pop glazbenik predstavio novi singl i najavio veliki koncert u Varaždinu iduće godine

IVAN ZAK Pop glazbenik predstavio novi singl i najavio veliki koncert u Varaždinu iduće godine
Lea Perhoč

Publika je odlično reagirala na novu pjesmu

Jedan od najslušanijih, najtraženijih i najuspješnijih kantautora na ovim prostorima, zagrebački pop glazbenik Ivan Zak, u petak, 23. studenog stigao je u Varaždin kako bi predstavio svoj novi singl 'Sama'.

Kroz godine i svoju karijeru do sada, nanizao je brojne hitove poput  'Laku noć', 'Pretjerujem', 'Da si tu', 'Dar mar', 'Zbogom pameti', 'Naučila si me', Bolja od najbolje'... Svaka od tih pjesama ima neki svoj značaj, ali najnovijom pjesmom 'Sama' izbacio je na neki način ‘novog sebe’ i napravio autorski i produkcijski iskorak.

- Razlika je u aranžmanskom pristupu aranžiranja i pisanja. Koliko se čuje moj potpis, toliko se i razlikuje od mojih dosadašnjih balada. Ako uzmete u obzir pjesmu ‘Tko mi te krade’ i ‘Naučila si me’ ova nova balada se stilski malo razlikuje jer ima malo drugačiji potpis, ali to sam i želio dobiti - rekao je Ivan.

Pjesma ‘Sama’ nastala je nakon kraće stanke i preslušavanja pjesama koje su bile spremne za izdavanje u novom albumu.

- Novi album je bio spreman u svibnju ove godine, ali na sreću odlučio sam odgoditi objavu. Kod autora je nagore kad se počnete vrtjeti u krug, a preslušavanjem pjesama koje su se trebale naći na novom albumu uvidio sam potrebu da trebam publici dati nešto novo, novi momenat i novi zvuk što mislim da sam uspio pjesmom ‘Sama’ koja je meni jako posebna i kod mene je trenutno napravila golem pomak, na način da su me kontaktirali ne samo iz Hrvatske nego i iz susjednih zemalja vezano za pjesmu, što mi se do sad nije desilo - rekao je Ivan.

Publika je odlično reagirala na novu pjesmu te je nakon dva tjedana od izlaska pjesme na YouTube kanalu dosegla 2,5 milijuna pregleda te je to dokaz goleme slušanost i odlične reakcije publike. 

Ivan je prije godinu dana otvorio je svoj novi studio pod nazivom ‘La Bamba’ gdje provodi noći i stvara hitove, što za sebe, što za svoje kolege te je ostvario i neke nove suradnje kao autor, što ga nosi i ‘fura’.

- U posljednje vrijeme napisao sam pjesme za Kumove, TS Ringišpil, a s Beginima i drugim izvođačima je suradnja već duže vrijeme. Nadam se kako će 2019. godina biti još uspješnija, s još više suradnji s drugim pjevačima i bendovima, poručuje Ivan.

U svojoj karijeri dobio je brojna priznanja u struci, a kao najdraže ističe Zlatne ploče za svoja prva dva albuma ‘Bolja od najbolje’ i ‘Usne varane’ te nagradu publike.

- Najbolji pokazatelj i najdraža nagrada mi je ‘nagrada publike’. Uvijek ti je na koncertima najljepše kada te podrži nekoliko tisuće ljudi koji sa mnom pjevaju moje pjesme, rekao je Ivan te se zahvalio svojim vjernim obožavateljima koji ga podržavaju.

Ispred sebe u prosincu ima dogovorene brojne koncerte, što u Hrvatskoj i Sloveniji, a na početku sljedeće godine trebao bi ponovo stići i na sjeverozapad Hrvatske.

Glazbenik sprema veliki koncertni spektakl u Varaždinu početkom 2019. godine.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video