Vijesti / Scena

NO SHAVE! GROW YOUR MO!

MOVEMBER Brkati studeni u Medinoj Škrinji uz brojne aktivnosti i izbor za naj-brk Varaždina!

MOVEMBER Brkati studeni u Medinoj Škrinji uz brojne aktivnosti i izbor za naj-brk Varaždina!
Medina Škrinja

U mjesecu smo studenom kad traje Movember, pokret za podizanje svijesti o važnosti borbe protiv raka prostate i testisa, ali i drugih bolesti primarno vezanih na mušku populaciju, a posebna akcija odvijat će se na kraju mjeseca u Medinoj Škrinji.

Movember je pokret oformljen u dalekoj Australiji 2003. godine te se sljedećih 15-ak godina proširio po cijelom svijetu, pa tako i Medina Škrinja iz godine u godinu, sve bolje i zanimljivije osmišljava evente vezane uz Movember.

1b92f576a7f3c5e70afa2cdabdbdd0e0.jpg?v=1

I ove godine 'Movember u Medinoj Škrinji' humanitarnog je karaktera a uključeno je mnogo osoba, udruga, tvrtki pa su tako suorganizatori 'Movembera u Škrinji' Udruga Liga za borbu protiv raka, Pivovara Kaltenberg Adria, Brijačnica Brico Čakovec, Glam Beauty Studio Varaždin. Uz njih, i mnogi drugi pomoći će da se na zanimljiv i zabavan način educiraju i potaknu muškarce (ali i žene) na redovite preglede.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Bitno je informirati, educirati i ohrabriti ljude da se ne boje 'bijelih kuta', te da nađu vremena i volje za preventivne preglede koji s jedne strane mogu spasiti život, a s druge donijeti olakšanje kad se pokaže da je sve u redu - ističu organizatori događaja.

 

U pokretu Movember ističe se da je bitno naučiti ih koji su simptomi pojedinih zloćudnih bolesti i kako se njima nositi, koji faktori utječu na pojavu raka, kolika je učestalost raka prostate kod muškaraca i ostala pitanja koja mogu biti vrijedna po život.

 

Tokom cijelog mjeseca Medina Škrinja u suradnji s Pivovarom Kaltenberg Adria na svojim točionicima toče Kaltenberg Pils i Kaltenberg Weiss po promotivnim cijenama, a postotak od prodaje ove bavarske delicije ide u humanitarne svrhe, točnije za Udrugu Liga za borbu protiv raka Varaždinske županije, kojima će na ovaj način pomoći u cjelogodišnjem educiranjem o borbi protiv raka prostate i testisa.

 

Zadnji dani (od srijede 28.11 do petka 30.11) u studenom biti će posebno zanimljivi, a sve posjetitelje Medina Škrinje očekuje brojne atrakcije, kao što su Pub Quiz – Movember edition, Live svirke, stručna edukativna predavanja o borbi protiv raka.

 

Bit će tu i šišanje, odnosno brijanje brkova i brade u samom pubu uz humanitarne donacije za Udrugu Liga za borbu protiv raka, powered by Brijačnica Brico Čakovec.

 

Uz to, u petak (30. studenog) birat će se i Naj-brk Varaždina 2018., uz zanimljive nagrade), a u izboru će moći sudjelovati i ženske osobe, koje će se moći 'ukrasiti' umjetnim brkovima.

 

Sve to, uz promotivne cijene i hostese, koje su zgodne i simpatične, ali i također brkate.

 

Detaljnije o događajima pratite na facebook stranici Medine Škrinje!

- No shave! Grow your MO! Mobember is in Medina Škrinja! - poruka je organizatora.

1b92f576a7f3c5e70afa2cdabdbdd0e0.jpg?v=1

 

 

 

 

 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video