Vijesti / Scena

GLAZBENI TALENT

GABRIELA HRŽENJAK 20-godišnjakinji iz Vinice glazba je stil života, a želja joj je otvoriti vlastitu školu pjevanja

GABRIELA HRŽENJAK 20-godišnjakinji iz Vinice glazba je stil života, a želja joj je otvoriti vlastitu školu pjevanja
Privatna arhiva

- Želja mi je otvoriti vlastitu školu pjevanja, u kojoj bi moji učenici učili ili klasičnu ili zabavnu glazbu, ovisno što žele - rekla je mlada Viničanka koja je u showu 'Zvijezde' oduševila glasom i stasom.

'Meni je to bilo vrh, sve pohvale', 'To je to, ti si ta, radujem se sljedećem nastupu' - samo su neki od komentara žirija RTL-ovog glazbenog showa 'Zvijezde' nakon što je Gabriela Hrženjak otpjevala 'At last' Ette James.

Ljubav prema glazbi prisutna od malih nogu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gabriela, koja dolazi iz Vinice, oduševila je prisutne, a iako joj je 20 godina, glazba je već niz godina sastavni dio njezinog života.

- Ljubav prema glazbi oduvijek je prisutna, kao mala sam stalno zabavljala obitelj, a daljinski upravljač ili kuhača meni su služili kao mikrofon - otkrila je Gabriela kojoj se pjevanjem bavi od četvrte godine.

Vezana vijest:

Gabriela Hrženjak ZVIJEZDE VIDEO Gabriela Hrženjak izvedbom pjesme 'At last' oduševila žiri: 'To je to, ti si ta!'

- Najprije sam krenula u varaždinsko Društvo 'Naša djeca' na balet, no vrlo brzo, doslovno nakon pola godine, sam se predomislila i krenula na pjevanje kod od milja 'tete' Zdenke Knapić u glazbenu radionicu 'Mali Slavuji'.

Tad je, kaže, dva puta tjedno pohađala satove pjevanja, a već 2003. godine, dakle sa samo pet godina, odnijela je prvu pobjedu i to na Dječjim karaokama u Varaždinu.

- Sjećam se da sam dobila pravu zlatnu ribicu i još puno nagrada, slatkiša i pohvalnicu. S 11 godina krenula sam najprije u osnovnu glazbenu školu, pa onda u pripremne razrede, a potom sam završila Srednju glazbenu školu u Varaždinu - ispričala je.

Jedan od predmeta u srednjoj bio je klavir, a glavni predmet bio je solo pjevanje kod profesorice Valentine Geci Koren.

- Glazba je za mene sastavni dio života, taj sam put odabrala i nastavila. Trenutno sam studentica na Glazbenoj akademiji u Ljubljani - dodaje Gabriela kojoj je najvažniji dio života obitelj koja je u svemu podržava!

Akademiju je upisala jer se profesionalno planira baviti pjevanjem, no nastup na pozornici ni sad joj nije stran, budući da pjeva u pop-rock bendu Genova.

Na pitanje smatra li da je teško uspjeti u estradnim vodama u Hrvatskoj, odgovara:

- Ne znam koliko je teško jer do sad nikad nisam ni pokušavala upasti u naš 'estradni krug', jednostavno sam smatrala da sam još premlada. Najvažnija stvar mi je bila što bolje završiti Glazbenu školu, a isto tako razmišljam i sad tako da se uistinu trudim biti uspješna studentica.

Ninu Badrić smatra glazbenim uzorom

Vezana vijest:

Gabriela Hrženjak KAO ADELE VIDEO Pjevačica Gabriela Hrženjak oduševila obradom Adelinog hita 'When we were young'

Na subotnji nastup u showu 'Zvijezde' reakcije i poruke podrške ne prestaju pristizati, no Gabriela već razmišlja o nastavku natjecanja. Svoje će glazbene sposobnosti 'brusiti' uz Ninu Badrić koju je odabra kao mentoricu.

- Za mene je Nina jedna od najboljih ženskih vokala u Hrvatskoj. Volim njen cjelokupan nastup, od stajlinga, ponašanja na sceni, pjesama koje pjeva. Naravno da sam se dvoumila između Jacquesa Houdeka i Nine jer i njega puno volim i vjerujem da bi me mnogo toga naučio, ali prevladalo je to što Ninu smatram uzorom - rekla je.

Životna želja - otvoriti školu pjevanja

Iako ima brojne fakultetske i glazbene obaveze mlada glazbenica kaže da joj privatni život 'nije ugrožen'.

- Glazbu nikad nisam smatrala obavezom, ona je uz mene od kad znam za sebe i to je jednostavno moj stil života. Kad nemam neki nastup ili koncert uvijek sam s obitelji ili prijateljima. Isto tako oni često dolaze na moje nastupe bodriti me tako da je sve u odličnoj ravnoteži - govori Gabriela.

Na pitanje gdje se vidi u budućnosti rekla je sljedeće:

- Za primjerice 10 godina vidim se kao zrela osoba, a želja mi je otvoriti vlastitu školu pjevanja, u kojoj bi moji učenici učili ili klasičnu ili zabavnu glazbu, ovisno što žele. Smatram da bih to mogla, jer se snalazim u oba područja, a i mišljenja sam da pravi umjetnik mora znati i jedno i drugo - kazala je Gabriela kojoj je glavni hobi kuhanje.

- Pošto studiram u Ljubljani, snalazim se sama, tako da sam krenula kuhati. To stvarno volim i jedva čekam nedjelje da mami pomažem u pripremanju ručka za cijelu obitelj - rekla je.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video