Vijesti / Scena

GLAZBENI TALENT

GABRIELA HRŽENJAK 20-godišnjakinji iz Vinice glazba je stil života, a želja joj je otvoriti vlastitu školu pjevanja

GABRIELA HRŽENJAK 20-godišnjakinji iz Vinice glazba je stil života, a želja joj je otvoriti vlastitu školu pjevanja
Privatna arhiva

- Želja mi je otvoriti vlastitu školu pjevanja, u kojoj bi moji učenici učili ili klasičnu ili zabavnu glazbu, ovisno što žele - rekla je mlada Viničanka koja je u showu 'Zvijezde' oduševila glasom i stasom.

'Meni je to bilo vrh, sve pohvale', 'To je to, ti si ta, radujem se sljedećem nastupu' - samo su neki od komentara žirija RTL-ovog glazbenog showa 'Zvijezde' nakon što je Gabriela Hrženjak otpjevala 'At last' Ette James.

Ljubav prema glazbi prisutna od malih nogu

Gabriela, koja dolazi iz Vinice, oduševila je prisutne, a iako joj je 20 godina, glazba je već niz godina sastavni dio njezinog života.

- Ljubav prema glazbi oduvijek je prisutna, kao mala sam stalno zabavljala obitelj, a daljinski upravljač ili kuhača meni su služili kao mikrofon - otkrila je Gabriela kojoj se pjevanjem bavi od četvrte godine.

Vezana vijest:

Gabriela Hrženjak ZVIJEZDE VIDEO Gabriela Hrženjak izvedbom pjesme 'At last' oduševila žiri: 'To je to, ti si ta!'

- Najprije sam krenula u varaždinsko Društvo 'Naša djeca' na balet, no vrlo brzo, doslovno nakon pola godine, sam se predomislila i krenula na pjevanje kod od milja 'tete' Zdenke Knapić u glazbenu radionicu 'Mali Slavuji'.

Tad je, kaže, dva puta tjedno pohađala satove pjevanja, a već 2003. godine, dakle sa samo pet godina, odnijela je prvu pobjedu i to na Dječjim karaokama u Varaždinu.

- Sjećam se da sam dobila pravu zlatnu ribicu i još puno nagrada, slatkiša i pohvalnicu. S 11 godina krenula sam najprije u osnovnu glazbenu školu, pa onda u pripremne razrede, a potom sam završila Srednju glazbenu školu u Varaždinu - ispričala je.

Jedan od predmeta u srednjoj bio je klavir, a glavni predmet bio je solo pjevanje kod profesorice Valentine Geci Koren.

- Glazba je za mene sastavni dio života, taj sam put odabrala i nastavila. Trenutno sam studentica na Glazbenoj akademiji u Ljubljani - dodaje Gabriela kojoj je najvažniji dio života obitelj koja je u svemu podržava!

Akademiju je upisala jer se profesionalno planira baviti pjevanjem, no nastup na pozornici ni sad joj nije stran, budući da pjeva u pop-rock bendu Genova.

Na pitanje smatra li da je teško uspjeti u estradnim vodama u Hrvatskoj, odgovara:

- Ne znam koliko je teško jer do sad nikad nisam ni pokušavala upasti u naš 'estradni krug', jednostavno sam smatrala da sam još premlada. Najvažnija stvar mi je bila što bolje završiti Glazbenu školu, a isto tako razmišljam i sad tako da se uistinu trudim biti uspješna studentica.

Ninu Badrić smatra glazbenim uzorom

Vezana vijest:

Gabriela Hrženjak KAO ADELE VIDEO Pjevačica Gabriela Hrženjak oduševila obradom Adelinog hita 'When we were young'

Na subotnji nastup u showu 'Zvijezde' reakcije i poruke podrške ne prestaju pristizati, no Gabriela već razmišlja o nastavku natjecanja. Svoje će glazbene sposobnosti 'brusiti' uz Ninu Badrić koju je odabra kao mentoricu.

- Za mene je Nina jedna od najboljih ženskih vokala u Hrvatskoj. Volim njen cjelokupan nastup, od stajlinga, ponašanja na sceni, pjesama koje pjeva. Naravno da sam se dvoumila između Jacquesa Houdeka i Nine jer i njega puno volim i vjerujem da bi me mnogo toga naučio, ali prevladalo je to što Ninu smatram uzorom - rekla je.

Životna želja - otvoriti školu pjevanja

Iako ima brojne fakultetske i glazbene obaveze mlada glazbenica kaže da joj privatni život 'nije ugrožen'.

- Glazbu nikad nisam smatrala obavezom, ona je uz mene od kad znam za sebe i to je jednostavno moj stil života. Kad nemam neki nastup ili koncert uvijek sam s obitelji ili prijateljima. Isto tako oni često dolaze na moje nastupe bodriti me tako da je sve u odličnoj ravnoteži - govori Gabriela.

Na pitanje gdje se vidi u budućnosti rekla je sljedeće:

- Za primjerice 10 godina vidim se kao zrela osoba, a želja mi je otvoriti vlastitu školu pjevanja, u kojoj bi moji učenici učili ili klasičnu ili zabavnu glazbu, ovisno što žele. Smatram da bih to mogla, jer se snalazim u oba područja, a i mišljenja sam da pravi umjetnik mora znati i jedno i drugo - kazala je Gabriela kojoj je glavni hobi kuhanje.

- Pošto studiram u Ljubljani, snalazim se sama, tako da sam krenula kuhati. To stvarno volim i jedva čekam nedjelje da mami pomažem u pripremanju ručka za cijelu obitelj - rekla je.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!