Vijesti / Scena

THE TRASH END

FOTO Dodijeljene Zlatne motorke za najbolje filmove 13. Trash film festivala, točku na 'i' stavio Amy's House

FOTO Dodijeljene Zlatne motorke za najbolje filmove 13. Trash film festivala, točku na 'i' stavio Amy's House
Varazdinski.hr

Na službeni natječaj Udruge Trash ove je godine stiglo 200-tinjak filmova iz svih dijelova svijeta...

Svečanom dodjelom 'Zlatnih motorki' u Kinu Gaj i velikim koncertom u dvorištu palače Sermage u subotu je zatvoren Trash film festival.

Na službeni natječaj Udruge Trash ove je godine stiglo 200-tinjak filmova iz svih dijelova svijeta, dok je u službenu konkurenciju festivala uvršteno 55 filmova koji su bili prikazani u Kinu Gaj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

'Zlatne motorke' dodijeljene su se u kategorijama borilačkog, znanstveno-fantastičnog, akcijskog i horor filma od strane stručnog žirija, dok je jednu 'Zlatnu motorku' već tradicionalno dodijelila i festivalska publika.

Titulom najboljeg akcijskog filma okitio se belgijski film 'Lost in the middle', u kategoriji borilačkog filma pobjedu je odnio 'Boxer' Eduarda Dieste Velazqueza iz Španjolske, dok je u kategoriji SF-a stručni žiri kao najboljeg izabrao 'Red and Blue Ball' Billie Maye Johansen iz Danske.

U kategoriji horora, žiri je pobjednikom proglasio 'Z fest' Davida Cordera iz Španjolske, dok se festivalskoj publici najviše svidio španjolski film 'El escarabajo al final de la calle'.

Dodjela Zlatnih motorki najboljim filmovima 13. Trash film festivala Dodjela Zlatnih motorki na 13. Trash film festivalu

- Cjelokupna kvaliteta filmova je daleko iznad prosjeka i tog nekog pečata trasha, tako da bi organizatori možda iduće godine mogli razmisliti o preimenovanju festivala u neki high trash budget festival - šaljivo je komentirao nakon dodjele nagrada Anđelo Jurkas, član ovogodišnjeg žirija Trash film festivala.

Na spektakularnoj svečanoj dodjeli prikazani su i isječci iz najnovijeg blockbustera Udruge Trash čiji glavni protagonist je trasherski supertajni agent Bob, James Bob, koji je jučer požrtvovno utrčao u kino Gaj i deaktivirao bombu pred očima brojnih uzvanika, čime je zaradio ovacije publike i prometnuo se u heroja večeri.

Nakon dodjele nagrada, stiglo je vrijeme za dobru zabavu i provod, koji su svima okupljenima u dvorištu palače Sermage pripremili festivalski bend Fakin Lajsne i Amy’s House - Amy Winehouse Tribute Band iz Beograda, a nakon koncerta zabavni dio programa preselio se u Caffe bar Elephant, gdje je održan after party uz gramofonske ploče po izboru Fankotonera.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video