Vijesti / Scena

DAN DRUGI

TRASH FILM FESTIVAL U Kviznoj situaciji Trio fantastikus obranio prošlogodišnji naslov, evo kako je protekao drugi dan

TRASH FILM FESTIVAL U Kviznoj situaciji Trio fantastikus obranio prošlogodišnji naslov, evo kako je protekao drugi dan
Trash Film Festival

Projekcije filmova iz službene konkurencije festivala, Kvizna situacija - evo kako je protekao drugi dan Trash Film festivala...

Nakon svečanog otvorenja festivala u srijedu, na 13. Trash film festivalu je četvrtak protekao u znaku filmova, kviza te glazbenog programa.

U kinu Gaj održane su projekcije filmova iz službene konkurencije festivala, a čast da bude prvi prikazan pripala je španjolskom filmu La Vuelta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Paralelno s prikazivanjem filmova, u Caffe baru Elephant vodila se kvizaška bitka u sklopu Kvizne situacije Marija Kovača. U skladu s temom 13. Trash film festivala, Kvizna situacija je bila posvećena našim najdražim špijunima, tajnim agentima i detektivima u filmu, TV serijama i stripu.

Epitetom najboljih još su se jednom okitili Trio fantastikus, koji su tako obranili naslov od prošle godine. Drugoplasirani tim bio je Re:turd, dok su se na treće mjesto smjestili Goldfingered.

- Fenomenalan je osjećaj obraniti naslov, a nećemo stati dok ne dođemo do pet naslova - samouvjereno su komentirali Trio fantastikus nakon novog uspjeha na Kviznoj situaciji.

Nakon kviza, otvoren je i koncertni dio programa festivala, koji se održava u dvorištu palače Sermage, gdje su sve okupljene svojim glazbenim izričajem zabavili varaždinski bend WiFly te gosti iz Zagreba, Bruto Geto.

Program festivala nastavlja se ovog petka od 16 sati novim projekcijama filmova u kinu Gaj, zatim se program seli u Caffe bar Elephant gdje će u sklopu stručnog skupa filmski kritičar i novinar Marko Njegić te prof.dr.sc. Tomislav Pletenac odgovoriti na pitanja zašto (ne)volimo špijune, koji su najveći svjetski špijuni te kakva je veza između špijuna na filmu i onih iz stripova.Po završetku debate, još jednom se vraćamo u prostor dvorišta palače Sermage, gdje će od 21 sat nastupati lokalni bendovi Drone Hunter i Groovebox, a sve uz besplatan upad na sva događanja u sklopu Trash film festivala.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!