Vijesti / Scena

BRANITELJI I GLAZBA

ČETNIČKE PJESME? Na traženje branitelja otkazan je Bajagin koncert u Karlovcu. Na Špancirfest dolazi 17. kolovoza

ČETNIČKE PJESME? Na traženje branitelja otkazan je Bajagin koncert u Karlovcu. Na Špancirfest dolazi 17. kolovoza
Petar Glebov / PIXSELL

- Nije u redu da takav pjevač za kojeg se zna da je u Kninu 1993. pjevao četničke pjesme nastupa u Karlovcu - kaže predstavnik braniteljskih udruga.

 

Dok koncert Bajage i Instruktora na varaždinskom Špancirfestu, koji će se održati od 17. do 26. kolovoza, nije naišao na posebno izražene rasprave u javnosti, čini se da takav slučaj nije u Karlovcu.

Kako izvještavaju nacionalni i lokalni mediji, prvotno najavljen Bajagin koncert na Danima piva za 3. rujna ipak se neće održati, a razlog je, po svemu sudeći, u negodovanju tamošnjih branitelja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

– Tražili smo da se vidi kakva je trenutna situacija, da se uvaži mišljenje posebice hrvatskih branitelja - rekla ja za KAportal dogradonačelnica Andreja Navijalić.

Službeni odgovor iz Grada Karlovca, koji je objavio Jutarnji list, ne spominje braniteljske zahtjeve. Ali ih spominju same braniteljske udruge.

- Bilo je negodovanja, jer nije u redu da takav pjevač za kojeg se zna da je u Kninu 1993. pjevao četničke pjesme nastupa u Karlovcu, gradu čije su snage bile na prvoj crti bojišnice. Grad nije spreman da sluša njegove četničke pjesme na javnom prostoru jer je to čista provokacija - rekao je za Jutarnji list Petar Banić, predsjednik Koordinacije svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata u Karlovačkoj županiji.

Bajaga je već dva puta nastupao u Karlovcu i to 2011. godine, u veljači i prosincu, i tada nije bilo nikakvih problema.

- Bajaga osobno ne želi komentirati otkazivanje koncerta. On nikada nije pjevao to što mu se pripisuje i već mu se ne da pravdati takve stvari - odgovor je Bajaginog menađera za Jutarnji list.

Bajage će u Varaždinu nastupiti 17. kolovoza, prvoga dana Špancirfesta, na Starome gradu u 22 sata. 

Osim sporadičnih izljeva nezadovoljstva pojedinih građana na društvenim mrežama, braniteljske udruge u Varaždinu i Varaždinskoj županiji zasad se nisu oglasile o ovome pitanju.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!