Vijesti / Scena

BOGAT PROGRAM

BENEDIKTOVO Svibovec Podravski slavi svoje dane, u petak koncert Slavonskih loli

BENEDIKTOVO Svibovec Podravski slavi svoje dane, u petak koncert Slavonskih loli
Općina Sračinec, Facebook

Od 13. do 15. srpnja posjetitelje očekuje bogat program Dana svetog Benedikta u Svibovcu Podravskom...

Blagdan zaštitnika Svibovca Podravskog svetog Benedikta slavi se 11. srpnja, a ove će godine, kao i mnogo godina prije, najsvečanije biti proslavljen u Svibovcu Podravskom kojem je svetac iz Nursije i zaštitnik.

Bogat program proslave počinje u petak, 13. srpnja, kad će u večernjim satima koncert održati popularne Slavonske lole.

Glavni dan proslave je subota, 14. srpnja, kada će program početi u 14 sati otvorenjem tradicionalnog Svibovskog sejma. U 16.30 svoje će vještine pokazati vatrogasci DVD-a Svibovec Podravski i njihovi gosti, a u 17 počinje prezentacija Svibovskih štrukli i zlevki. U 17.30 održat će se misa u kapelici sv. Benedikta, a u 18:15 na rasporedu je svečana sjednica Mjesnog odbora Svibovec Podravski.

Nakon sjednice održat će se, sada već tradicionalna, smotra folklora u organizaciji KUD-a Benedikt s mnogobrojnim gostima. Nakon smotre folklora zabava će biti nastavljena uz bogat glazbeni program pod šatorom, u organizaciji Le Tresor caffea. Okupljene će zabavljati Tarapana band i DJ Dado, a ulaz je slobodan.

Nedjeljna proslava, 15. srpnja, počinje svetom misom u 8 sati i svečanom svetom misom u 11. Poslijepodne i večer rezervirani su za nogomet - u 16 sati se održava revijalna nogometna utakmica između Udruge Črepičar i Legendi, a od 17 sati organizirano je zajedničko gledanje finala Svjetskog prvenstva u nogometu. U zabavnom dijelu programa nastupit će Prvi srakarski tamburaši i DJ Zoka.

Cijeli ovaj zabavni i sportski program održava se na terenima NK Podravac, a glazbeni program pod šatorom i ugostiteljsku ponudu osigurava Le Tresor caffe.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!