Vijesti / Scena

ROCK GRUPA

Koncert punk rock grupe Crna kronika zbog utakmice pomaknut na 22 sata

Koncert punk rock grupe Crna kronika zbog utakmice pomaknut na 22 sata
PR foto

Da podsjetimo, Crna kronika je osnovana 1978. godine u vrijeme pojave punka i novog vala koji su na ovim prostorima i tadašnjoj rock sceni bivše države ostavili neizbrisiv trag.

Punk rock grupa Crna kronika, nakon punih 40 godina od svog prvog nastupa, vraća se ponovo na varaždinsku i hrvatsku rock scenu cjelovečernjim koncertom, koji će se održati u subotu, 7. srpnja, u Varaždinu, dvorištu Palače Sermage s početkom u 22 sata.

- Zbog novonastale situacije vezane uz prolazak naše nogometne reprezentacije u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Rusiji, obavještavamo vas da će koncert početi odmah nakon prijenosa utakmice - stoji u najavi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da podsjetimo, Crna kronika je osnovana 1978. godine u vrijeme pojave punka i novog vala koji su na ovim prostorima i tadašnjoj rock sceni bivše države ostavili neizbrisiv trag.

Nastupajući u mnogim gradovima, zajedno sa ondašnjim zvijezdama punk i rock scene kao što su Azra, Buldožer, Film i Prljavo Kazalište, grupa CRNA KRONIKA se uspjela nametnuti publici sa svojim prepoznatljivim pjesmama, kao što su 'Stambeni problemi', 'Noćna smjena', 'Varaždinu moj', 'Grupa iz garaže'.

Osim navedenih i drugih pjesama iz 80-tih, Crna kronika svirat će na ovom povratničkom koncertu i desetak novih autorskih pjesama koje su nastale u zadnjih godinu dana.

Članovi Crne kronike krajem 70-tih bili su: Ignac Klarić-vokal, Robert Kontrec-bas gitara, Srećko Kekez-solo i ritam gitara te Mario Oreški na bubnjevima.

Grupa je nastupala puno puta i u Varaždinu po, tada vrlo popularnim mjestima u gradu kao što su bili - Dvorana Graberje (na popularnim Gitarijadama), Dom željezničara, Kino Sutjeska, terasa Graničar, Kino Park, terasa Robne kuće VA-MA i mnogim drugima mjestima…sve do 1983. kada su članovi otišli na odsluženje vojnog roka.

Nakon povratka iz vojske band je svirao još jedno kraće vrijeme, nakon čega je nastupila poduža stanka do današnjih dana.

Prije godinu dana grupi su se priključili novi članovi - Dejan Parlaj Žeta na solo gitari i Mario Mudri na bubnjevima, koji će uz originalnu postavu banda nastupiti pred varaždinskim ljubiteljima punk-rock glazbe u subotu, 7. srpnja, u dvorištu Palače Sermage s početkom u 21.30 sati.

Cijeli koncert, koji će biti održan u sklopu Festivala varaždinskih dvorišta bit će sniman i audio i vizualno te će se ti materijali koristiti u izradi novog spota grupe Crna kronika.

Nakon koncerta organiziran je nastavak druženja u popularnom klubu - Scena&bar Zvonimir Rogoz.

Na kraju želimo se posebno zahvaliti na svesrdnoj pomoći u realizaciji koncerta Turističkoj zajednici Grada Varaždina, Gradskom muzeju Varaždin, tvrtkama Derma d.d., Geokol d.o.o., Čistoća d.o.o. te Scena&bar Zvonimir Rogoz.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!