VINTAGE DAY U atriju Županijske palače ove će se nedjelje oživjeti duh 50-ih

Atrij Županijske palače u Varaždinu postao je središte kulturnih i turističkih događanja. Na današnjoj konferenciji za medije najavljena je još jedna zanimljiva i posebna manifestacija Vintage Day, koja će se održati ovu nedjelju, 3. lipnja.

– Ako se malo prisjetimo bilo je to doba pin up frizura i haljina, gramofona i glazbe s vinila, limunada i oldtimer bicikli. Upravo će ti oldtimer bicikli tvz. specijalke biti u središtu zbivanja ove nedjelje jer će se ovdje okupiti vozači originalnih specijalki i na svojim čeličnim ljepoticama ovdje sa Franjevačkog trga krenuti u vožnju ‘Varazdiensia 1895’ – naglasila je predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević.

Miran Bojanić Morandini najavio je program koji će se odvijati u atriju palače, ali i izvan nje nakon što se krene u biciklističku utrku.

– Specijalke su statusni simbol za koje su mnogi vjerovali da će prestankom proizvodnje 1985. godine otići u povijest. No kao i kod odjeće, i za ‘specijalke’ se može reći da prikazuje najbolje od najboljeg pripadnom dobu u kojem su nastale i postojale. Uz okupljanje vozača originalnih ‘specijalki’, na Vintage dayu u stilu 50-tih, danas poznatom kao pin-up stil očekuje vas mnoštvo detalja koje krase ovo vrijeme crveni ruž, naglašene trepavice, tuš, mašne u kosi, pin-up frizure, Vespe, oldtimer bicikli, gramofon i glazba s vinila, limunada, pjenušac s jagodama, The dry Martini, Gin & Tonic, Aperol, domaći sok od jabuka i kava s čokoladnim mrvicama i karamelom – naglasio je.

Nenad Slukić, organizator biciklističke utrke osvrnuo se na rutu koja je duga ukupno 55 kilometara, a počinje i završava u atriju Županijske palače, a prolazi kroz Klenovnik i Maruševec. ‘Varazdiensia 1895’ naziv je ove utrke koja je ime dobila u čast 1. međunarodne utrke biciklista u Hrvatskoj , a koja se održala upravo u Varaždinu.

– Ovo je treća godina zaredom da organiziramo ovakvu utrku, po pvi puta uključila se i Turistička zajednica Varaždinske županije i ja im se na tome zahvaljujem. Cilj ove utrke nisu nagrade nego veselje i druženje – naglasio je Slukić i pozvao sve bicikliste da im se u nedjelju pridruže.

Ravnatelj Koncertnog ureda Rajmond Roynik čestitao je organizatorima i Turističkoj zajednici Varaždinske županije što se uključila u ovaj projekt te proširila program kao jednu novu turističku atrakciju.

– Program započinje već ujutro, a ja vas pozivam na koncert Trio Decoro koji će zaokružiti cijelu priču, a koji će se održati također ovdje u atriju Županijske palače – naglasio je Roynik.

– Kako će sve to izgledati u našem atriju i neka to bude iznenađenje, a ja pozivam sve Varaždinke i Varaždince i sve žitelje Varaždinske županije da dođu u nedjelju u naš atrij i dožive pozitivu 50-tih – za kraj je rekla Martinčević.

Program:

10:00 – 13:00 program u atriju palače Varaždinske županije i na Franjevačkom trgu

11:00 – Okupljanje sudionika biciklističke vožnje na čeličnim biciklima ‘Varazdiensia 1985’ u na Franjevačkom trgu u Varaždinu

13:00 – Polazak prijavljenih sudionika za ‘Varazdiensiu 1985’ na vožnju

18:30 – povratak biciklista

od 19:00 – Koncert Tri Decoro

U programu sudjeluju: Ivana Filipović – zaljubljenica u vintage i pin-up modni izričaj, Mirela Magdić, make up artistica i dugogodišnja kazališna šminkerica, Michael Matulić iz frizerskog salona Maat prezentirat će retro frizure, Ivica Kolarek, DJ na vinilu, Oldtimer klub Varaždin, Karla Čović, Robert Setnik, Nenad Šimunko, Matis Outdoor, Kristijan Petrović Kiki i Trio Decoro.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije