Vijesti / Scena

FOTO/VIDEO Varaždin se nakratko vratio u pedesete, okusite atmosferu!

FOTO/VIDEO Varaždin se nakratko vratio u pedesete, okusite atmosferu!

Danas se Atrij Županijske palače u Varaždinu vratio u pedesete godine prošlog stoljeća. Obzirom da je ovaj prostor već duže vrijeme središte kulturnih i turističkih događanja, današnja nedjelja iskorištena je za održavanje jedne posebne i zanimljive manifestacije, Vintage Day.

Predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević je s ponosom naglasila kako je županijski atrij postao mjesto različitih kulturnih i drugih događaja.

- Zato smo i ušli u organizaciju ovog Vintage Daya kako bismo još više obogatili našu turističku ponudu. Pedesete su bile zanimljive i lijepe godine, bilo je to doba pin up frizura i haljina, gramofona i glazbe s vinila, limunada i oldtimer bicikli. A upravo su oldtimer bicikli tvz. Specijalke danas u središtu zbivanja jer se ovdje okupljaju vozači originalnih specijalki i na svojim čeličnim ljepoticama će sa Franjevačkog trga krenuti u vožnju 'Varazdiensia 1895' – rekla Natalija Martinčević.

Direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini naglasio je kako su Specijalke su statusni simbol za koje su mnogi vjerovali da će prestankom proizvodnje 1985. godine otići u povijest.

- No kao i kod odjeće, i za 'specijalke' se može reći da prikazuje najbolje od najboljeg pripadnom dobu u kojem su nastale i postojale. Uz okupljanje vozača originalnih 'specijalki', na Vintage day-u u stilu 50-tih, danas poznatom kao Pin-up stil organizirali smo mnoštvo detalja koje krase ovo vrijeme crveni ruž, naglašene trepavice, tuš, mašne u kosi, pin-up frizure, Vespe, oldtimer bicikli, gramofon i glazba s vinila, limunada, pjenušac s jagodama, The dry Martini, Gin & Tonic, Aperol, domaći sok od jabuka i kava s čokoladnim mrvicama i karamelom – istaknuo je Bojanić Morandini te izrazio zadovoljstvo posjećenošću ove manifestacije.

Napomenimo će biciklistička utrka koja obuhvaća rutu koja dugu ukupno 55 kilometara, počinje i završava u atriju Županijske palače, a prolazi kroz Općine Klenovnik i Maruševec. Ime utrke je'Varazdiensia 1895' po utrci koja je ime dobila u čast 1. međunarodne utrke biciklista u Hrvatskoj, a koja se održala upravo u Varaždinu.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!