Vijesti / Scena

VIDEO: U petak počinje Idemo otok, čekaju vas Diyala, ONI, Drone Hunter...

VIDEO: U petak počinje Idemo otok, čekaju vas Diyala, ONI, Drone Hunter...

Već deseti po redu ludbreški Idemo otok festival počinje sutra, u petak 31. srpnja, i održava se sve do nedjelje. Ovaj već tradicionalni međunarodni kulturno-glazbeni festival mladih ponovno se, naravno, sukladno svome imenu, održava na Otoku mladosti u Centru svijeta.

Idejni začetnik festivala je Ludbreška udruga mladih entuzijasta (LUMEN). U posljednjih deset godina Idemo otok je izrastao u jedan od najvećih domaćih neprofitnih festivala.

Tako i ove godine posjetitelje očekuju brojni izvođači, umjetnici, aktivisti i udruge mladih, svaki sa svojim programima.

Glavna pozornica iliti 'main stage'

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ove godine će tijekom tri dana na glavnoj pozornici nastupiti osam izvođača, od toga četiri neafirmirana mlada benda, kojima će ovaj festival biti prva prilika za nastup na velikoj pozornici pred brojnom međunarodnom publikom.

Tako će, između ostalih, ove godine nastupiti Diyala, ONI, Radio Aktiv, Shout, STIM, Hrmulja, Jantar, Yesh, Drone Hunter, Rectal Destroyer i Bezdan.

Druga pozornica iliti 'electro stage'

Na drugom, electro stageu, ove godine nastupa mnoštvo DJ-eva, koji će svirati sve do ranih jutarnjih sati. Ovdje nastupaju imena poput Smogart, Samo Smajl SoundSystem, SteamRoller, Deniss the Menace i Nitevision.

A osim zabave uz glazbu mladi će i ove godine moći sudjelovati u raznim radionicama - onima o europskim projektima, zatim umjetničkim radionicama, sportskim i kulturnim aktivnostima te u mnoštvu drugog zabavnog i edukacijskog sadržaja.

I ove godine humanitarna nota

Organizatori podsjećaju da se od prošle godine godine Idemo otok organizira u suradnji sa svjetskom mrežom neprofitnih organizacija MasterPeace – glazbom za mir u svijetu, koja provodi aktivnosti u više od 50 država. I ove godine festival nosi humanitarnu notu.

U proteklih devet izdanja na festivalu je, osim mladih bendova, nastupilo stotinjak bendova iz Hrvatske i okolnih zemalja, ali i iz Australije. Evo samo nekih imena: TBF, Kawasaki 3P, Belfast Food, Hladno Pivo, Zadruga, Postolar Tripper...

Kampiranje obavezno!

Kampiranje je, naravno, dozvoljeno i poželjno!

Za rekreativni dio zabave svi zainteresirani mogu se prijaviti na festivalskom štandu. U ponudi je već tradicionalni turnir u odbojci na pijesku i gemištpongu, a za kreativnu razbibrigu u popodnevnim satima posjetit možete praktične ekološke radionice, radionice spajanja raznovrsne glazbe, radionice izrade nakita, a ohrabrujemo i vas da sa sobom ponesete razne zabavne rekvizite kako bi se svi zajedno što bolje zabavili!

Vesele nagrade za pobjednike u dnevnim aktivnostima su zagarantirane.

Cijene ulaznica 20, 30 i 40 kuna

Cijene ulaznica iznose 20 kuna (jednodnevna do 20 sati), 30 kuna (jednodnevna nakon 20 sati) ili 40 kuna (festivalska). Ulaznice će se moći kupiti samo na dan festivala na ulazu na festival.

Posebna mogućnost kako uštediti koju kunu je u tome što za sve posjetitelje festivala iz Hrvatske i Slovenije Hrvatske željeznice omogućavaju 40% popusta. Povratnu kartu obavezno potvrdite na ulazu u festival!

Cjeloviti program iz najave organizatora

U nastavku evo cjelovitog programa iz najave organizatora.

Na glavnoj pozornici u petak, 31. srpnja, nastupaju STIM, Rectal Destroyer, Bezdan, Dunstabzugshaube, Diyala i DJ Yesh.

U subotu, 1. kolovoza, na istome mjestu svirat će Shout, Drone Hunter, Hrmulja, Jantar & ONI, Captain's Daughter & the Sailors i Radio Aktiv.

Pozornicu pod nazivom Masterpeace stage, na kojoj svirka počinje u ponoć, okupirat će tijekom tri dana festivala NiTEVISION (From Dis-Ease To Ease Zone), Smogart (ambiental / shtacore electronica), Samo Smajl SoundSystem (reggae/dub/ambiental), DJ SteamRoller (drive techno), DJ Deniss the Menace (techno) i mnogi drugi DJ-evi.

Malo pokretnih slika za motivaciju

Za kraj, pogledajte odličan video od Diyale, varaždinske hip-hoperice koja nastupa prvi dan i od koje se očekuje veliki šou.

A nije loše ni podsjetiti se kako je to izgledalo prije, u dokumentarcu iz 2011. godine.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci