Vijesti / Scena

Folk-blues bend 'Svemir' ovoga petka u Medinoj Škrinji

Folk-blues bend 'Svemir' ovoga petka u Medinoj Škrinji

Svemir stiže večeras u Medinu Škrinju, što svakako ne bi smjeli propustiti. Radi se naravno o zagrebačkom bendu Svemir, a koncert počinje u 22 sata.

'Svemir je uglavnom prazan prostor', piše na Facebook stranici Svemirabenda okupljenog oko zagrebačke kantautorice Zvonke Obajdin, koja je zapravo rođena u Varaždinu odakle su joj korijeni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svemir je bend osnovan 2009. godine, prvo je krenula kao samostalna izvođačica, a od 2011. i kao frontwoman vlastitog benda, spajajući utjecaje koji dolaze kako iz akustike, folka i bluesa, tako i od strane punokrvnih gitarističkih bendova poput Beatlesa, Buzzcocksa ili Smithsa.

U jesen 2012. izdaju svoj prvi album, jednostavno nazvan 'Svemir'.  Iako se radilo o demo albumu snimljenom u kućnom studiju prijatelja i izdanom u vlastitoj nakladi, album je bio hvaljen od kritike te se našao na vrhu godišnje liste albuma, debi-albuma ili underground albuma na nekoliko regionalnih glazbenih portala ili blogova.

Upravo u vrijeme izlaska tog prvog albuma, okuplja se nova postava čime bend postaje klasična rock četvorka: Matko Boršić na bubnjevima, San Mikulec na bas gitari i pratećim vokalima, Aleksandra Dokmanović na električnoj gitari, dok Zvonka uz pjevanje kombinira akustičnu ili također električnu gitaru, ali i klavir.

U toj postavi Svemir svira od jeseni 2012-te godine, bruseći pjesme, nastupajući u klubovima i na festivalima u regiji i pripremajući materijal za drugi album, koji je naposlijetku i snimljen tokom proljeća i ljeta 2014 u studiju Radost! te ponovno izdan vlastitim snagama uz još više uspjeha od prvijenca, našavši se ponovno na godišnjim top listama  najboljih albuma u regiji kod mnogih urednika radijskih emisija specijaliziranih za nezavisnu domaću glazbu, specijaliziranih glazbenih internetskih portala ili regionalnih muzičkih blogera.

Album je nazvan 'Tako jako', te izdan digitalno putem bandcampa i na fizičkom izdanju kao CD. I dalje koncertno aktivan, tokom 2015-te bend ponovno ulazi u studio i u svibnju 2016-te godine izdaje svoj treći album nazvan „Male laži“. Album je sniman u Podroom studiju kod hvaljenih producenata Marka Mrakovčića i Dražena Gavrilovića a kritičari se slažu s time da je to do sada najzrelije ostvarenje Svemira.

Facebook - https://www.facebook.com/ssvemir

Bandcamp - https://svemir.bandcamp.com/

Soundcloud - https://soundcloud.com/svemir-1

Youtube - https://www.youtube.com/channel/UC9ARo3UQgIO4BVZaQ837DDQ

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci