Vijesti / Scena

TIRED MAN Chubakina Baka na sebi svojstven način obradila hit Jasmina Stavrosa

TIRED MAN Chubakina Baka na sebi svojstven način obradila hit Jasmina Stavrosa

Chubaka Chetri Chudaka i Chubakina Baka naziv je 'benda' koji s vremena na vrijeme izbaci duhovitu obradu neke od popularnih domaćih pjesama.

Iza projekta stoji Varaždinac Jura Hižak, kao vokal, a na instrumentima su se proteklih godina izmjenjivali razni glazbenici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovih dana Chubakina baka izbacila je novi 'hit', pod nazivom 'Tired man', obradu popularne pjesme 'Umoran sam' Jasmina Stavrosa.

- Chubakina Baka pokriva dva tržišta: američko i britansko. Sukladno tome, neke pjesme otpjevane su američkim naglaskom (najčešće su to pjesme ruralnog izričaja, namijenjene ljubiteljima prirode i tradicionalnih vrijednosti), ali mnoge pjesme (primjerice Marina od Prljavog kazališta) otpjevane su britanskim naglaskom i obrađene u britanskom urbanom izričaju (jecajući rock, dark i punk). U sklopu projekta djeluju i djelovali su ponajbolji regionalni muzičari Ivcha, Misho, Dasha, Hax, Pero, Danchi, Geci, Morana, Gale, Luna, Flash, Krky, Tomany, Neven, Rene... - stoji na Facebook stranici CCCCB-a.

U projektu trenutno sudjeluju Jura Hižak, Ivan Ščapec i Dimitrij Petrović.

- Studio Radost i moja podvojena sličnost s ponosom predstavljaju obradu evergrina 'Umoran' od našeg jedinog i nezamjenjivog Starvorsa. Divna dva dana zajebancije s Jurom Hižakom i Ivanom Ščapecem stvorili su vječnu pjesmu koja širi kulturološke vrijednosti van granice poput tumora ilil atomske bombe - napisao je na svome Facebook profilu Dimitrij Petrović.

Poslušajte kako zvuči 'Tired man' u izvedbi 'Chubakine bake', a na YouTube kanalu benda možete pronaći i starije obrade - 'Take me with you' ('Odvedi me' od Majki), 'My House is Small' ('Moja je kuća na kraju sela' od Miroslava Škore), 'Don't Wanna' ('Neću' od Zlatka Pejakovića), 'Marry Anne' ('Marina' od Prljavog kazališta)...

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci