PRIZNANJE Varaždinski bend Sowas u finalu Hrvatskog glazbenog festivala!

Nakon što je njihov album prvijenac ‘Golden Veil‘ ušao na listu 20 najboljih albuma izdanih u 2016. u regiji, varaždinski bend Sowas dobio je još jedno priznanje.

> IZNIMAN USPJEH Album varaždinskoga benda Sowas među 20 najboljih u regiji!

Naime, uz još četri benda, Sowas je finalist 21. sezone HaGeeF-a (Hrvatski glazbeni festival)!

Sowas je tako odabran između 150 pristiglih prijava.

– Sretni smo što smo baš mi izabrani u finale, jer je konkurencija jako velika. Ovo je ipak glazbeni festival koji ima tradiciju, a u žiriju se nalaze glazbenici koji dosta znaju o glazbi. Drago nam je što nam se pružila ova prilika. Branit ćemo boje Varaždina u Slavonskom Brodu – kazao je Siniša Sović, basist u bendu.

Dodao je kako će dan nakon finala u Slavonskom Brodu na Hrvatskom glazbenom festivalu ponovo stati pred domaću publiku na Šancirfest MOP festivalu. Nastupit će u bivšoj sinagogi, a, dodaje Sović, osim glazbe, naglasak će biti i na vizualnoj dimenziji nastupa.

A ima i još dobrih vijesti za ljubitelje Sowasa.

– Također se radi i na materijalu za novi album, a, ako će sve ići po planu, on bi trebao biti gotov u siječnju sljedeće godine – kazao je Sović.

Osim njih, u finalu će nastupiti i Stonetribe iz Zadra, Lika Kolorado iz Zagreba, Playground Hustle iz Zagreba i Ogenj iz Koprivnice.

Domaćin ovogodišnjeg finala po prvi će puta biti Slavonski Brod, a finale će se održati u četvrtak 11. svibnja u prostoru Centra mladih, uz slobodan ulaz i goste iznenađenja.

Pobjednik 21. HaGeeF-a svoju će nagradu preuzeti na, tradicionalnom, završnom koncertu i tulumu u Zaboku u subotu 13. svibnja, gdje će i zasvirati uz pobjednike prošle sezone, karlovačke Tight Grips, goste iz UK i legendarne Kojote.

Pobjednik će, osim tradicionalnog ‘Ha|Ge|eF – Kamena temeljca’, osvojiti objavljivanje EP ili LP albuma, što će pratiti odgovarajuća HaGeeF PR podrška, a zasvirat će na hrvatskim i regionalnim festivalima, te na mini turnejama u Švedskoj i Velikoj Britaniji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije