Vijesti / Scena

FOTO Traper, gramofonske ploče i Azra vratili Novi Marof u osamdesete!

FOTO Traper, gramofonske ploče i Azra vratili Novi Marof u osamdesete!

Uz svečanost u Kulturnom centru 'Ivan Rabuzin', povodom Dana Grada Novog Marofa, u petak je najvažniji i najzanimljiviji događaj bio 'Sastanak u traperu'.

Voditeljica Turističke zajednice grada Novog Marofa, Renata Horvatić, pojasnila je da je riječ o programu s osvrtom na 80-e godine prošlog stoljeća s izložbom, buvljakom LP ploča, muzikom s gramofona, dress codeom Levi's i koncertom Fantoma slobode, tribute to Azra.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

– 'Sastanak u traperu' je ovogodišnji naglasak, najvažnije događanje i malo drugačije od svega do sada. Priča koja je krenula sjećanjem na dobar koncert koji je bio 1981. u Novom Marofu, jedini u to vrijeme u ovom dijelu Hrvatske. Svirali su Parni valjak, Aerodrom, Drago Mlinarec, reprezentativni izvođači. Sačuvali smo jednu ulaznicu i krenula su sjećanja pa smo odlučili napraviti event. Puštamo ploče, LP, s gramofona, a tu je i traper koji je simbol Novog Marofa s Levi'som iz tog vremena. Marofčani valjda najviše u svojim ormarima imaju Levi's. To smo povezali. A imamo i izložbu starih fotografija iz tog vremena. Vidjet ćemo kuda će nas to odvesti u idućim godinama – rekla je Horvatić.

U 'Sastanak u traperu' program u petak upotpunile su dječje igraonice, riblji specijaliteti i vino, klapska večer te koncert popularnih Mejaša koji je napunio glavni koncertni prostor kod Doma zdravlja s puno više od tisuću posjetitelja željnih dobre glazbene fešte.

U cjelodnevnom subotnjem programu Marofčane i goste očekuje obrtnički kotlić, likovne radionice za djecu, plesni nastupi i školski pokusi, prezentacija paraglidinga i streličarstva, vatrogasno natjecanje za djecu, degustacija jela i vina, atraktivna utrka 'Štiklom po gradu' sa startom u 18 sati u Zagorskoj ulici te završnica dana – koncert Opće opasnosti od 22 sata.

Nedjelja donosi natjecanje vatrogasaca, prezentaciju oldtimer vozila, znanstvene i likovne radionice za djecu, nastup plesnih skupina te 16. Folklorni festival 'Antunovo v Marofu' od 17.30 na glavnoj pozornici gdje će vikend od 20 sati zaključiti tamburaški sastav Terca.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci