MINISTARSTVO KULTURE Sućut KUD-u Tete Lize i Donjodubravčanima

Povodom smrti Tete Lize, na adresu KUD-a ‘Seljačka sloga’ stigao je brzojav sućuti ministrice kulture RH Nine Obuljen Koržinek u kojem stoji: – U povodu gubitka Tete Lize, gospođe Elizbete Toplek, u ime Ministarstva kulture i u osobno ime izražavam duboku sućut svim mještanima Donje Dubrave, članovima KUD-a ‘Seljačka sloga’ kao i svim poštovateljima njezinog umjetničkog djelovanja.

Najpoznatija Dobravčica provela je na hrvatskoj amaterskoj sceni punih sedam desetljeća, a jedinstven način kako je pjesmom opjevala Međimurje i njegovu glazbenu tradiciju ostaje u nezaboravnom sjećanju.

Spontanost i emotivnost izvedbi Tete Lize, cijeli život vjerne svojoj Donjoj Dubravi, i radost kojom je dočekivala publiku širom Hrvatske i u inozemstvu, čine je posebnom glazbenicom. Duh starih međimurskih popevki, čija je bila istinska promotorica, približila je mladima koji su posebno cijenili njezine izvedbe nagrađene diskografskim nagradama ‘Porin’.

Tetu Lizu zadržavamo u u trajnoj uspomeni kao čuvaricu pjesme jezika folklora i običaja međimurskog etno-blaga, umjetnicu koja je pjevala u slavu svoga zavičaja i kojoj je glazba obilježila cijeli život, stoji u brzojavu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije