Vijesti / Scena

HLADNO PIVO 'Za Varaždin pripremamo poseban splet starih i novih pjesama'

HLADNO PIVO 'Za Varaždin pripremamo poseban splet starih i novih pjesama'

Tri najjača domaća imena rocka – Hladno pivo, Urban & 4 i TBF – u petak, 27. listopada, stižu u Arenu Varaždin. S početkom u 20 sati očekujte energično druženje s bendovima provokativnog, inovativnog i nabrijanog stila koji su već godinama u vrhu regionalne rock scene. Ususret koncertu, popričali smo s dečkima iz Hladnog piva i usput pokušali doznati što nam spremaju 27. listopada.

>> 3U1 KONCERT U varaždinsku Arenu stižu Hladno pivo, TBF i Urban & 4

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gotovo da ne postoji osoba u Hrvatskoj koja barem jednom nije bila na koncertu Hladnog piva. Trideset godina na sceni, a i dalje ih vjerno prati velik broj fanova. Pokušali smo odmah u početku otkriti gdje se krije tajna uspjeha Hladnog Piva.

- Ne postoji tajna, ukoliko imaš dobre pjesme, uporan bend čiji članovi imaju sposobnost toleriranja tuđih grešaka i ego tripova, dovoljnu količinu hmeljskog napitka i određenu dozu sreće, uspjeh je zagarantiran - otkrili su nam članovi Hladnog piva.

Raznolikost publike koja voli i prati Hladno pivo vidljiva je i na najvišem stupnju vlasti u državi, pa je tako i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, inače Varaždinka, u jednom intervjuu otkrila da voli slušati vaše pjesme. Naravno, zanimalo nas je što o tome misle dečki iz benda, pogotovo kad uzmemo u obzir da su ministrica i Mile Kekin kolege po struci.

- Nama je uvijek drago dobiti kompliment, iako bježimo od političara kao takvih. Draže nam je kada nas hvali puk. Nemamo namjeru pozvati ministricu kao gošću, možda jednog dana kada ne bude ministarka - rekli su dečki.

Svaki ljubitelj Hladnog piva zna da se njihov glazbeni izričaj drastično mijenjao kroz godine, pa nas je zanimalo hoće li varaždinska publika moći čuti 27. listopada i neke od starijih hitova uz koje su odrasle brojne generacije.

- Uvijek izvodimo i starije pjesme, kako imamo 150 pjesama teško je očekivati da će fanovi čuti sve na jednom koncertu. Za varaždinski kraj smo pripremili poseban splet i mix starih i novih pjesama - otkrili su nam.

Osim planiranog repertoara, zanimalo nas je kako i dečki iz benda gledaju na bend, pa smo ih zamolili da nam jednom svojom pjesmom dočaraju što je to Hladno pivo. Odgovor nas nije razočarao.

- Usudio bih se odabrati Ezoteriju, ima krasan tekst o slobodi, fenomenalan ritam i predivnu solažu na kraju - kazao nam je Mile, frontman benda.

Uz Hladno pivo, u Areni Varaždin pridružit će im se i TBF te Urban & 4, a nas je zanimalo u kakvim su odnosima s druga dva benda te hoćemo li moći čuti kakvu suradnju između njih troje na koncertu.

- TBF i Urbanova četvorka plus Urban sam su ljudi koje poznajemo niz godina i masu puta smo svirali zajedno na festivalima i raznim koncertima, TBF su nam čak bili i gosti na turneji 2005. i na velikom koncertu na Jarunu 2008. Drago nam je popiti pivu s njima i zezati se. Svjetonazorski smo prilično bliski tako da se veselimo i ovom susretu - zaključili su dečki, a nama nije preostalo ništa drugo nego li zahvaliti im na razgovoru te čekati 27. listopada, kada će ova tri benda prirediti poseban koncert za Varaždince i Međimurce željne odlične glazbe.

Ukoliko još uvijek niste nabavili svoje ulaznice, mjesta za vas ima u parteru (80 kuna) i na tribinama (90 kuna), a ulaznice potražite na sljedećim prodajnim mjestima:

- Rock Art caffe – Varaždin
- My Way – Varaždin
- Bistro Time out – Varaždin
- Caffe Arcus – Čakovec
- Caffe Parks – Čakovec
- Kavana Ivana – Ivanec
- Modna kuća Pepeljuga – Ludbreg
- Caffe City – Prelog
- Domino bar – Palovec
- Pizzerija Vuri - Mursko Središće,
- na Petrolovim benzinskim postajama, kioscima Tiska i ostalim prodajnim mjestima u sustavu Eventim.hr!

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!