Vijesti / Scena

GITARE U VARAŽDINU Jazz i improvizacija za finale Festivala letećih gitara

GITARE U VARAŽDINU Jazz i improvizacija za finale Festivala letećih gitara

Festival letećih gitara u Varaždinu danas ulazi u svoju završnicu. Nakon što je u petak fantastični ljevoruki blues-rock gitarist Eric Gales digao na noge ekstatičnu publiku, a on sam koncert završio na podu s gitarom, ništa manje uspješna bila je i subota, kada su varaždinskim HNK odjekivali zvuci bluesa i rocka s gitara Yogija Lonicha, Zacka Dusta, Jure Gecija i Roberta Vnuka.

Nedjelja nakon furioznog početka Varaždin Flying Guitars Squada, koje predvode The Fairpoint Station, u drugom dijelu večeri donosi jazz, world music i slobodnu improvizaciju iznimnih glazbenika okupljenih u grupi ZZ Quartet inovativnog Ratka Zjače iz Nizozemske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tu su jedan od najboljih europskih harmonikaša Simone Zanchini i, u zadnji tren umjesto vrhunskog basista Martina Gjakonovskog, Štefan Bartuš te Klemens Markh na bubnjevima.

Prije samih koncerata još možete prisustvovati i radionicama. Prva radionica, 'Blues/jazz gitara i njezin kontekst u modernoj glazbi', počinje u 13 sati, a vodit će je Nenad Resnik, dok druga radionica, 'Klasična gitara', počinje u 14 sati i 30 minuta, pod vodstvom profesora Ninoslava Plantaka.

U predvorju HNK od 18 će sati biti otvorena izložba domaćih graditelja glazbala.

Ulaznice za koncerte još se mogu kupiti u sustavu entrio.hr.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci