Vijesti / Scena

ANĐEOSKI GLAS Pjevačica Zsa Zsa: 'Svoj život ne mogu zamisliti bez glazbe'

ANĐEOSKI GLAS Pjevačica Zsa Zsa: 'Svoj život ne mogu zamisliti bez glazbe'

Izgleda kako je svaka pjesma koju otpjeva mlada pjevačica Zsa Zsa predodređena za uspjeh. Prije godinu dana s Damirom Kedžom pobijedila je na Zagrebačkom festivalu s pjesmom 'Sve u meni se budi' i tako na velika vrata ušla na hrvatsku glazbenu scenu.

Zatim je pjesmom 'Živa sam', koju je za nju napisala Aleksandra Kovač, oduševila i najveće skeptike, da bi svojom posljednjom pjesmom 'Kada budemo sami' očarala i žiri 20. Večeri dalmatinske šansone, koji joj je udijelio drugu nagradu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U očekivanju pravog spota, prelijepa mlada pjevačica Jelena Žnidarić Zsa Zsa, djevojka 'anđeoskoga glasa', kako joj mnogi tepaju, otkrila nam je koji su joj daljnji glazbeni planovi, s kojim timom stremi inozemnoj karijeri te zašto jednog dana planira otvoriti vlastiti – restoran.

Za rijetke koji još uvijek ne znaju tko je Zsa Zsa, mlada pjevačica otkriva kako je prije svega samotni sanjar i hranoljubac kojem je mozak pun glazbe.

- Uvijek nastojim širiti pozitivu te motivirati druge jer se tako osjećam najbolje - kaže mlada pjevačica iz Pušćina u Međimurju koja pjeva još od vrtićkih dana: iza nje su brojni festivali, osvojeno drugo mjesto na Dječjoj Euroviziji 2006. godine te suradnja s poznatim estradnim imenima poput Željka Bebeka i Lane Jurčević.

Na pitanje tko je 'krivac' za njezinu pjevačku karijeru, vedro odgovara: 'Osumnjičena, to jest kriva je cijela moja obitelj. Kod nas se uvijek pjevalo, sviralo – od djeda, ujaka, mame, tate, sestre. Totalno mi je to bilo zarazno, pa sam im dobrovoljno dala da me zaraze. Svjesna sam da sam rođena pod sretnom zvijezdom jer imam obitelj koja me potpuno podržava u onome što radim i uvijek je tu uz mene, u svim usponima i padovima. I zapravo su i oni žrtvovali puno toga da dođem do ovog stupnja i da mi pruže što više prilika i motivacije.'

Njezinu karijeru još uvijek na određeni način obilježava veliki hit 'Sve u meni se budi' u duetu s Kedžom, a otkrila je da je do njega zapravo došlo sasvim slučajno.

- Trebali smo snimati jedan cover, no na kraju to nije ispalo dobro, pa me Kedžo zvao drugi dan i rekao da Ante Pecotić i on imaju pjesmu koja stoji te da bi bilo cool kad bih došla u studio vidjeti sviđa li mi se – ako kliknemo, možemo je snimiti. Oduševila sam se već na prve taktove - kaže simpatična i uvijek vesela Zsa Zsa.

U odabiru pjesama Zsa Zsa se vodi unutarnjim osjećajem jer, kako kaže, želi raditi glazbu koju i sama želi slušati i koju bi uvijek sebi pustila na YouTubeu.

- Bez puno kompliciranja, pjesmu ili osjetiš ili ne osjetiš. Emocije ne varaju. A iza sebe imam vrhunsku ekipu – Antu Pecotića, koji je zadobio moju ljubav još kad je napisao 'Sve u meni se budi' a sad se timu pridružio i Shalla iz Connecta, čija je glava puna vrhunskih produkcijskih ideja. Super je što smo nas troje kliknuli jer volimo slične/iste stvari, razumijemo jedni druge i imamo isti cilj. Kreativi nikad kraja - iskreno otkriva pjevačica.

I ona piše autorske pjesme, koje su joj svojevrsni ispušni ventil, i to redovito na engleskom jeziku. Zanimalo nas je, stoga, planira li pohod na svjetsku glazbenu scenu.

- Uskoro odlazim u Los Angeles da bih iskusila kako dišu glazbenici, da ispipam tlo. Tamo je kreativni vrtlog, sve je puno ljudi u potrazi za snovima i nekima se to polako ostvaruje. Meni je to predivno i želim iskusiti tu atmosferu, to je nešto što sanjam od svoje 16. godine. Ne idem poslovno niti imam radnu vizu, ali definitivno ću otvoriti oči, a dalje ćemo razgovarati kad se vratim, nadam se s ispunjenim očekivanjima - s puno optimizma kaže Jelena i dodaje:

- Moja je želja baviti se pjevanjem i glazbom jer samo to živim cijeli život i ne mogu zamisliti što bi bilo da toga nema. Uvijek sam maštala o tome da za život radim nešto što istinski volim i što me ispunjava. Nemam plan B jer sve se može kad se hoće. Zapravo, moj je životni san izazvati sebe i okušati se vani. Mislim da, ako nešto stvarno želiš, možeš to i postići – s puno rada, truda i strpljenja. Tu ne govorimo o svjetskoj slavi, slava je svojevrsni otrov i nećeš dugo živjeti ako ga popiješ. Treba te gurati ono nešto iznutra, to te ojača i kada ne ide sve po planu. Glazba je predivna i šteta se ograničavati kad je pozornica cijeli svijet.

U privatno vrijeme Jelena, inače studentica hotelijersko-turističkog menadžmenta, voli kuhati i pozivati prijatelje k sebi doma, isprobavati recepte raznih kuhinja svijeta te maštati o tome da jednog dana otvori restorančić u francuskom stilu, ali i tada radi ono što joj je najljepše na svijetu – pjeva!

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!