Vijesti / Scena

ADVENT NA STANČIĆU Varaždinski bend Jam IT u petak na Stančićevom trgu

ADVENT NA STANČIĆU Varaždinski bend Jam IT u petak na Stančićevom trgu

Varaždinsko-ivanečka cover rock 'atrakcija' jamIT u petak 8.12. svira na Stančićevom trgu, u sklopu Adventa na Stančiću.

Šesteročlani varaždinsko-ivanečki cover rock bend jamIT okupljen je 2011. godine kao inicijativa nekolicine rokera – hobista. Inicijalna ideja da se ispuni slobodno vrijeme kroz sviranje kao ispušni ventil ubrzo postaje aktivni hobi i bend izlazi u javne prostore, te se ubrzo pronalazi u sviranju za publiku, čije pozitivne reakcije ih odmah u početku ohrabruju da počnu sve češće svirati u kafićima, klubovima i na mjestima gdje se primarno okuplja publika, profilom slična i samim članovima benda.

Na početku ih je okupila zajednička ljubav prema IT tehnologiji (od tuda IT u nazivu) i glazbi kao poveznica, a sada je to preraslo u aktivno hobističko bavljenje glazbom. Postava se tijekom godina mijenjala – jezgru benda predstavljaju Marko i Saša na gitari (ne istoj, svatko ima svoju) kao utemeljitelji benda te Dominik na vokalu, dok su se s vremenom pridružili Igor na basu i Goran na bubnjevima. Najnoviji član benda je Željko na klavijaturama.

Svi članovi su brzo međusobno kliknuli, i pozitivna energija koja ih veže posebno se osjeti na njihovim svirkama i u kombiju na turnejama. Na repertoaru su domaće i strane pop, rock, hard rock pa čak i metal uspješnice – uglavnom pjesme koje su na neki način obilježile generacije rođene 70-ih i 80-ih, a koje su i danas omiljene i rado slušane od svih generacija koje vole dobru glazbu.

Svirka u sklopu Adventa na Stančiću predstavlja krunu njihove jesensko-zimske 'svjetske' turneje, koja taman dolazi kao šlag na tortu nakon uspješne mini-turneje po Istri. Momci su uigrani, dobro raspoloženi i jedva čekaju svirku na Stančiću, posljednju u 2017. godini pred domaćom varaždinskom publikom.

jamIT je aktivan na društvenim mrežama pa ih tako možete pratiti putem njihove fejs stranice na Facebook.com/jamITrockband ili putem Instagrama na @jamitrocks.

Organizator ističe da je sponzor Adventa na Stančiću, Auto Zubak pripremio poklone iznenađenja, za ovaj i svaki sljedeći vikend.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!