Vijesti / Scena

Koncert jazz benda The Quartet 20. prosinca u Medinoj škrinji

Koncert jazz benda The Quartet 20. prosinca u Medinoj škrinji

U srijedu, 20. prosinca, u pubu Medina škrinja održat će se Božićni koncert jazz benda The Quartet s početkom u 21 sat.

Bend je pripremio nove stvari, a na ovaj nastup dolaze im i gosti saksofonisti Miha Györek - alt saksofon i Gordan Perši tenor.

Repertoar čine jazz standardi autora kao što su: John Coltrane, Charlie Parker, Miles Davis, Thelonious Monk, Joe Henderson, Wayne Shorter, Clifford Brown i moderniji izvođači kao što su: Seamus Blake, Roy Hargrove i Joshua Redman.

The Quartet je jazz kvartet koji čine četiri glazbenika iz Varaždina te djeluju širom hrvatske i inozemstva u različitim sastavima i orkestrima.

Glavna karakteristika ovog kvarteta je da izvode tradicionalne jazz standarde u vlastitim aranžmanima s uvođenjem novih interaktivnih dijelova unutar samih skladbi s naglaskom na improvizaciju.

Osim tradicionalnih jazz standarda također eksperimentiraju i s drugim žanrovima glazbe ali i pišu autorske skladbe. The Quartet je sastav koji je osnovan 2016. dosad je kvartet odradio nekolicinu nastupa od kojih treba izdvojiti koncert povodom Međunarodnog dana jazza u Varaždinu, samostalni koncert u Centru za kulturu Čakovec, Jazz from the Woods Koprivnica i nekolicinu nastupa po lokalnim klubovima.

Kvartet čine: Oliver Potočnik - saksofon, Marko Prepelić - gitara, Aleksandar Vešić - e.bass i Neven Mehun - bubanj.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!