Vijesti / Scena

VIDEO Varaždinci obradili hit Miše Kovača, poslušajte 'If you decide to go'!

VIDEO Varaždinci obradili hit Miše Kovača, poslušajte 'If you decide to go'!

Prije nekoliko dana Chubakina Baka je objavila novi singl 'If you decide to go'. Radi se o obradi kultne pjesme 'Ako me ostaviš' Miše Kovača koja u kuhinji Chubakine Bake zvuči kao brit-pop plesnjak s kraja devedesetih.

- Konceptualno gledano, pjesma je svojevrsna psiho-terapija namijenjena razvedenim muškarcima kojima su u životu ostali samo slomljeni snovi i umorne glasnice, a Chubakina Baka ih podsjeća da nije sve izgubljeno - nakon što nebesa padnu, nakon negiranja, srdžbe, pregovaranja i depresije, u konačnici dolazi faza prihvaćanja.Pjesma je (kao i prošlogodišnja obrada Stavrosovog hita 'Umoran'), snimljena u zagrebačkom studiju Radost u aranžmanu Ivana Ščapeca i Dimitrija Petrovića iz grupe Seine - stoji u najavi.

Iza projekta stoji Varaždinac Jura Hižak, kao vokal, a prekretnica u produkciji desila se početkom 2017. godine, kad se Chubakinoj Baki pridružuju Ivan Ščapec Ivča iz grupe Seine i za ovogodišnji Porin nominirani producent Dimitrij Petrović Mišo.

Chubaka Chetri Chudaka i Chubakina Baka je glazbeni sastav koji obrađuje hrvatske hitove i stvara šaljive prepjeve te diskontinuirano djeluje od 2005. godine izbacujući približno 0.7 pjesama godišnje.

- U glazbenom izričaju pokazuju bipolarna bilježja: s jedne strane to su country pjesme otpjevane američkim naglaskom (najčešće su to pjesme ruralnog izričaja, namijenjene ljubiteljima prirode i tradicionalnih vrijednosti poput 'Kuća na kraju sela' ili 'Otvor ženo kapiju'), ali s druge strane značajan dio opusa čine pjesme obrađene u britanskom urbanom izričaju, otpjevane britanskim naglaskom, drhtavim glasom po uzoru na Roberta Smitha (primjerice 'Umoran' od Stavrosa ili 'Marina' od Prljavog kazališta) - stoji u najavi.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!