Vijesti / Scena

DANČI & PRIJATELJI Koncert 'Mojih 30 godina rokenrola' 17. ožujka u Picabiji

DANČI & PRIJATELJI Koncert 'Mojih 30 godina rokenrola' 17. ožujka u Picabiji

Punih trideset godina prošlo je od nastupa poznatog varaždinskog rokera Danijela Kuserbanja na njegovoj prvoj gitarijadi. Bilo je to 16. veljače 1988. godine. U povodu te obljetnice popularni Danči priprema koncert 'Mojih 30 godina rokenrola', koji će se održati u Picabiji u subotu, 17. ožujka, s početkom u 20 sati.

- Sjećam se te gitarijade, zanimljivo je da se nije sviralo tijekom vikenda, nego u utorak. Čuvam i danas fotografije s toga nastupa. Išao sam u osmi razred i bio je to moj prvi bend, zvao se Divota prašine - prisjeća se Danči.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zanimljivo je da je grupa svirala redom njegove autorske stvari, a ne obrade.

Put je Dančija kasnije poveo kroz niz bendova, no da se posebno ističu. S popularnim varaždinskim Halterima svirao je dugi niz godina, a svoje najblistavije glazbene trenutke doživio je s poznatim zagrebačkim sastavom Zvijezde, predvođenim Renatom Metessijem.

- U posebnom sjećanju ostao mi je nastup u Tvornici povodom obilježavanja 25 godina Novog vala - prisjeća se Kuserbanj.

Trenutno svira u Rikverc bandu, koji je prvenstveno okrenut obrada, no nastup u Picabiji bit će pomalo drugačiji. Gitare će, uz Dančija, svirati Danijel Matečko i Dubravko Novak, na basu je Dubravko Herceg, a na bubnjevima će se mijenjati Ivan Kronja i Dražen Scholz, bivši bubnjar Parnog valjka i Filma, koji je sada aktivan u Boi.

Na koncertu 17. ožujka svirat će se ponajprije autorske stvari od Matečka i Kuserbanja, a uz to će se dijeliti i CD varaždinskog benda Kronika, još jednog Dančijevog autorskog benda.

Riječ je o albumu Kronike pod nazivom 'Retrospektiva' iz 2016. godine, budući da se na njemu nalazi izbor pjesama koji seže sve do 1990. godine. Na albumu sviraju Danijel Kuserbanj, Dejan Parlaj, Dubravko Herceg i Ivan Kronja.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci