Politika / Varaždinsko smeće

CIJENA ODVOZA OTPADA

Miroslav Marković: 'Habijan je prvo optužio SDP, da bi se onda posuo pepelom i glasao za SDP-ov prijedlog'

Miroslav Marković: 'Habijan je prvo optužio SDP, da bi se onda posuo pepelom i glasao za SDP-ov prijedlog'
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

I na jučerašnjoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća bilo je riječi o sustavu odvoza otpada, a rasprava se nastavila i danas.

Nakon što je jučer SDP-ovom intervencijom s dnevnog reda maknuta odluka kojom bi se još jednom mijenjao sustav odvoza otpada, na adresu SDP-a upućen je niz kritika, među kojima jei ona predsjednika varaždinskog Gradskog vijeća Damira Habijana.

Vezana vijest:

Varaždinsko smeće SDP PREDLOŽIO VŽ SMEĆE Zasad ništa od nižih cijena odvoza otpada, vijećnici točku skinuli s dnevnog reda

- Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća nismo donijeli odluku koja bi omogućila Varaždinkama i Varaždincima smanjenje iznosa računa za smeće, obzirom da je SDP predložio njeno skidanje s dnevnog reda. Isti taj SDP prije nekoliko tjedana prosvjedovao je na glavnom trgu upravo zbog previsokih računa? Činjenica je da je razlog za skidanje prijedloga formalno pravne prirode, i kao legalist nisam želio dopustiti eventualno ukidanje odluke nakon nadzora zakonitosti koji je SDP najavio na samoj sjednici, jer bi to dovelo do još većih nesporazuma i problema oko ovog pitanja - napisao je na svome Facebook profilu Damir Habijan, dok je sličnu poruku već na Gradskom vijeću poslao i gradonačelnik Ivan Čehok.

Iz varaždinskog su SDP-a priopćenjem odgovorili na takve prozivke.

Vezana vijest:

Marković, Skroza, Čehok VIJEĆE I SMEĆE Marković: 'Gradonačelniče, hoćete li zatražiti Skrozinu ostavku?', Čehok: 'Pod mojim vodstvom napravio je ono što nije pod vašim!'

'Jučerašnja sjednica Gradskog vijeća pokazala je svu nesposobnost, ali i zlonamjernost vladajuće koalicije HDZ-a na čelu s  predsjednikom Gradskog vijeća Damirom Habijanom i liste GLAS gradonačelnika Ivana Čehoka. Pokušavajući uhvatiti nekoliko jeftinih političkih poena prozvali su SDP kao krivca za to što se građanima neće smanjiti računi za smeće što je apsolutna neistina i građani to moraju znati. Manipulacija činjenicama, izvrtanje istine i politički spinovi za naše sugrađane nisu novost u radu gradonačelnika Čehoka i njegove gradske vlasti (bivše i sadašnje). Hod po rubu zakona i preko njega je već rezultirao kaznenim postupcima i za sada jednom kaznenom presudom protiv gradonačelnika, ali što je još gore po građane i nizom sudskih sporova koje Grad skupo plaća. SDP je jučer upozorio kako stihijska i naprasna odluka koju je predložio gradonačelnik nije u skladu sa zakonom te da je protivna Poslovniku gradskog vijeća. Žalosno je da je predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan kao pravnik i deklarirani legalista uopće uvrstio navedenu odluku na dnevni red sjednice znajući da nisu ispunjeni svi zakonski i poslovnički uvjeti, jer procedura je temelj demokracije i ona se ne može proizvoljno tumačiti kao što smo već nažalost imali prilike svjedočiti u radu ovog Gradskog vijeća. Još je zanimljivije da je prvo prozvao SDP, a onda je i on sa svim vijećnicima HDZ-a digao ruku da se ta odluka makne s dnevnog reda. Umjesto da je gradska vlast napravila svoj posao na vrijeme kako bi se računi već davno smanjili, Habijan je prvo optužio SDP, da bi se onda posuo pepelom i glasao za SDP-ov prijedlog koji je i bio jedini mogući. Mislio je da će time SDP-u nanijeti političku štetu, a sebe spasiti od odgovornosti za propuste', piše u priopćenju koje potpisuje predsjednik varaždinskog SDP-a Miroslav Marković.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!