Politika / Varaždinsko smeće

VIJEĆE I SMEĆE

Marković: 'Gradonačelniče, hoćete li zatražiti Skrozinu ostavku?', Čehok: 'Pod mojim vodstvom napravio je ono što nije pod vašim!'

Marković: 'Gradonačelniče, hoćete li zatražiti Skrozinu ostavku?', Čehok: 'Pod mojim vodstvom napravio je ono što nije pod vašim!'
Varaždinski.hr

Svoje je pitanje Marković obrazložio događanjima koja su se dogodila proteklih mjeseci, a koja su izazvala negodovanje kod građana.

- Hoćete li zatražiti ostavku direktora Čistoće Davora Skroze? - upitao je novi gradski vijećnik SDP-a Miroslav Marković gradonačelnika Ivana Čehoka na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Obrazložio je to Marković navevši neka događanja koja su se dogodila proteklih mjeseci, a koja su izazvala negodovanje kod građana.

- Svjedoci smo događanja oko odvoza komunalnog otpada, sve ono što se dogodilo od donošenja odluke o sustavu odvoza otpada do najave novog prosvjeda ove subote. Kada analiziramo sve to, mislim da je najodgovorniji direktor Čistoće. On je donio cjenik koji ste vi, gradonačelniče, odobrili. Da gradska firma vrši pritisak na građane, apsolutno je nedopustivo. Ovakav način ophođenja prema građanima nije nikad viđen. Uz to, kad je bio prosvjed 5. siječnja, Čistoća je pozvala sve svoje radnike u Gajevu ulicu. Neke stvari koje su se dešavale govore da se rade na granici legalnosti - ustvrdio je Marković.

Prema odgovoru gradonačelnika Ivana Čehoka, očigledno je da mu tako nešto što je pitao Marković ne pada na pamet.

- Davora Skrozu ste vi postavili! Vi, SDP i HNS. I vi sad mene pitate što s njime. Čovjek ima reference. Ja sam s njim razgovarao i vidim da je spreman i voljan te ima sposobnosti razviti sustav koji po zakonu i mora. A građanima ću prezentirati da će cijena pojedinačnog odvoza biti manje nego prije, ako Gradsko vijeće danas donese odluku. Ponavljam još jednom da broj odvoza definira država, i zbog toga je došlo do povećanje ukupnog broja odvoza, no jedinična cijena odvoza sada će biti manja nego dosad - rekao je Čehok.

Gradonačelnik je zaključno pružio podršku direktoru Čistoće, a i sebi:

- Skroza je pod mojim vodstvom napravio ono što nije pod vašim! 

Komentirao je i pitanje što je bilo sa Skrozinim upitom prema školi u kojoj radi Robert Borović, osnivač grupe 'Varaždinsko smeće', što je doživljeno kao pritisak.

- To trebaju istražiti nadležne institucije. Kad bih ja, Markoviću, uzeo u obzir sve ono što je napisano o meni u grupi, što bih ja trebao reći o svojem osjećaju ugroženosti? Ja bih trebao hodati sa zaštitarom! I mogao bih postaviti pitanje zašto je onaj koji je osnovao grupu dopustio da se tamo piše da Skrozi i meni treba polomiti ruke i noge. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video