Politika / Varaždinsko smeće

VŽ SMEĆE

Čehok jedini nije potpisao izjavu da nije vrijeđao s anonimnih profila. Evo što nam je rekao zašto to nije učinio

Čehok jedini nije potpisao izjavu da nije vrijeđao s anonimnih profila. Evo što nam je rekao zašto to nije učinio
Varaždinski.hr

'Morate shvatiti da s predstavnicima grupe koja komunicira na takav primitivan način nemam što potpisivati', kaže gradonačelnik.

Predstavnici građana iz Facebook grupe 'Varaždinsko smeće' na jučerašnjem sastanku s predsjednikom Gradskog vijeća Damirom Habijanom, gradonačelnikom Ivanom Čehokom i direktorom Varkoma Željkom Bunićem tražili su od svih da potpišu izjave u kojima izjavljuju da nisu sudjelovali u uvredljivim diskusijama skriveni iza anonimnih Facebook-profila.

Vezana vijest:

Varaždinsko smeće VŽ SMEĆE PROSVJEDNICI KOD ČEHOKA 'Sastanak nije bio konstruktivan, jasno je da ne postoji iskrena volja da se odgovori na postavljena pitanja'

- Na traženje da sugovornici također potpišu izjave istog sadržaja, to su učinili g. Bunić i g. Habijan, dok je g. Čehok izjavu odbio potpisati - poručili su kasnije u svome priopćenju.

Zašto Ivan Čehok jedini nije potpisao tu izjavu? Znači li to da postoje okolnosti koje ga sprečavaju da svojim potpisom garantira da nema ništa s anonimnim profilima?

Čehok je danas, kada smo ga to upitali, odbacio takva nagađanja. 

- Ja sam im rekao da sam, što se tiče Facebook-komunikacije, spreman potpisati svaku izjavu onoga trenutka kada iz te grupe budu uklonjeni sve primitivne i uvredljive objave, govori mržnje, pozivanje na nasilje, oštećivanje gradske imovine i kada će se onemogućiti da pojedine osobe koje se tamo javljaju to čine - rekao je Čehok zašto nije potpisao. 

Vezana vijest:

Prosvjed 'Varaždinsko smeće' GLAVE SKUP VŽ SMEĆE Gradska vlast i građani na dvosatnom sastanku raspravljali o problemu smeća u Varaždinu

Kaže da ga je jedan od predstavnika građana, Matija Mikac, pitao na što misli.

- Rekao sam mu da je primjerice tamo stajalo da Skrozi i meni treba polomiti ruke i noge! Oni su tada rekli da oni na to ne mogu utjecati. Mikac je rekao da zna da ima tamo primitivizma, ali da ne može sve čitati. Šilec se počeo nešto izmotavati... Ja sam podsjetio da je Šilec administrator, a Mikcu sam rekao da neka, ako želi, sudjeluje u grupama gdje se ljude vrijeđa. Ali onda nemojte od mene tražiti da s vama raspravljam ili da potpisujem bilo što! - priča Čehok.

Kaže, dakle, da je tu izjavu spreman potpisati onog trenutka kad će predstavnici grupe osigurati da u grupi budu poštivana načela uljuđenog demokratskog raspravljanja.

Komentirao je Čehok i činjenicu da su Bunić i Habijan izjavu potpisali.

Vezana vijest:

Damir Habijan, prosvjed VŽ SMEĆE Habijan: 'Sastanak s prosvjednicima bio je konstruktivan, a komunikacija bitno bolja nego na društvenim mrežama'

- Pa Bunića i Habijana se ne vrijeđa na toj grupi! Vrijeđa se u prvome redu Skrozu i mene - tumači gradonačelnik.

Zaključno je poručio: 

- Morate shvatiti da s predstavnicima grupe koja komunicira na takav primitivan način nemam što potpisivati. I ja nisam tražio od njih da se odreknu grupe, kako Mikac sada kaže. Tražio sam ovo što sada govorim, a postoji i zapisnik. To je sva istina.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!