Politika / Varaždinsko smeće

VJEČITI PROBLEM

SMEĆE NA VINOKOVŠČAKU 'Baš smo gadovi. Azbest, ulja, dijelovi kamiona, ekrani, konzerve, pelene...'

SMEĆE NA VINOKOVŠČAKU 'Baš smo gadovi. Azbest, ulja, dijelovi kamiona, ekrani, konzerve, pelene...'
Facebook grupa 'Varaždinsko smeće'

Već smo pisali o tome da je HEP svoje područje očistio i ogradio. Smeće se sada gomila na zemljištu Ministarstva obrane.

Problem divljih deponija očigledno je neriješiv problem za Varaždin. A najčešća lokacija o kojoj se u javnosti govori je područje Vinokovščaka. Mjesto je to gdje se nalazi - vodocrpilište!

Pisali smo već o mjerama koje je HEP poduzeo da očisti područje pod njegovom ingerencijom, ali i ogradi ga kako ne bi došlo do daljnjeg odlaganja otpada na tome području. 

Vezana vijest:

Divlje odlagalište otpada na Vinokovščaku NERIJEŠIV PROBLEM OTPAD NA VINOKOVŠČAKU Svoje područje HEP je očistio i ogradio, ali hrpe smeća sve su veće na okolnim parcelama

Pisali smo prije toga i o konferenciji za novinare koju je na tome mjestu upriličio gradonačelnik Ivan Čehok sa suradnicima, najavljujući neke mjere za rješenje problema.

>DIVLJE ODLAGALIŠTE Čehok najavio drastične kazne za odlaganje otpada uz Dravu

Pisali smo još ranije i o konferenciji za novinare koju je na tome mjestu upriličio tada kandidata za gradonačelnika, a sada predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan.

> VINOKOVŠČAK 'Netko za ovo mora biti nadležan! Varkom ili Čistoća, svejedno

Ništa se nije promijenilo, tek je reagirao HEP. Problem ilegalno odbačenog otpada sada se gomila na zemljištu u vlasništvu središnje države odnosno Ministarstva obrane Republike Hrvatske. 

- Komunalno redarstvo je, sukladno Zakonom o održivom gospodarenju otpadom, ovlašteno vršiti nadzor nedozvoljenog odbacivanja otpada neovisno o vlasniku te je izdalo Rješenje o uklanjanju otpada vlasniku zemljišta, odnosno Republici Hrvatskoj - odgovorili su nam iz Grada Varaždina u listopadu ove godine.

Čini se da 'Republika Hrvatska' nije reagirala, kao što HEP jest.

U Facebook-grupi 'Varaždinsko smeće' građani su podijelili nove fotografije toga područja.

- Baš smo gadovi. Azbest, ulja, dijelovi kamiona, ekrani, konzerve, pelene... - komentar je nezadovoljnog građanina.

Divlji deponij na Vinokovščaku i dalje raste Smeće na Vinokovščaku

Pogledajte u priloženoj galeriji kako to trenutno izgleda.

Na sjednici Gradskog vijeća održanoj u prosincu 2017. godine gradonačelnik Ivan Čehok jedino rješenje vidio je u tome da građani koji vide da netko dovozi smeće - prijave to.

- Tko će prijaviti ako ne građani? Nemoguće je da redari budu na svim mjestima u gradu. Imamo sad i telefon na koji mogu zvati, to je broj 099 4200 200 - rekao je tada.

Sudeći po fotografijama, ova mjera nije urodila plodom.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!