Politika / Varaždinsko smeće

VŽ SMEĆE

Habijan o slučaju Borović: 'Je li Čistoćin dopis bio sredstvo pritiska? Možemo i tako gledati'

Habijan o slučaju Borović: 'Je li Čistoćin dopis bio sredstvo pritiska? Možemo i tako gledati'
Varaždinski.hr

'Ne bih volio da netko koristi ili zloupotrebljava, na način koji nije dopušten, ono što mu pozitivni propisi omogućavaju', iznio je svoje viđenje Habijan.

Predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća Damir Habijan danas se na konferenciji za novinare, između ostalog, osvrnuo i na sporni upit koji je gradska tvrtka Čistoća prije nekoliko tjedana odaslala na adresu poslodavca građanina Roberta Borovića, osnivača Facebook-grupe 'Varaždinsko smeće'.

Vezana vijest:

Damir Habijan o prosvjedima ODJECI PROSVJEDA VŽ SMEĆE Habijan pozvao prosvjednike na razgovor: 'Tenzije su prešle granice, idemo sjesti i naći rješenje'

Podsjetimo, Borović je sredinom listopada pokrenuo grupu nezadovoljan cijenama proizašlima iz novog sustava odvoza otpada. Grupa je dosad okupila oko 3.700 članova, a protekle subote, 5. siječnja, održan je i prosvjed na glavnom gradskom trgu.

Jedan od suorganizatora prosvjeda, Damir Šilec, rekao je tada da je povod za prosvjed bio upravo taj dopis Čistoće prema Osnovnoj školi Petrijanec, gdje je Borović zaposlen kao tajnik.

Taj čin direktora Čistoće Davora Skroze, rekao je Šilec, nisu mogli shvatiti drugačije nego kao pokušaj zastrašivanja.

Vezana vijest:

Davor Skroza i Robert Borović PRITISAK URODIO PLODOM? VŽ SMEĆE Čistoća o slučaju Borović: 'Nismo obvezni navesti razloge zašto smo tražili informacije o njemu'

Habijan je danas, na naše pitanje, dao svoje viđenje i te situacije.

- Sredstva koja netko koristi mora biti u skladu s pozitivnim propisima - rekao je Habijan, dodajući da nema konkretnu informaciju što je Čistoća tražila i na koji način. 

- Svatko ima pravo na pristup informacijama. Međutim, da li je to korišteno kao sredstvo pritiska... Možemo i tako gledati. Ne bih volio da netko koristi ili zloupotrebljava, na način koji nije dopušten, ono što mu pozitivni propisi omogućavaju - iznio je svoje mišljenje Habijan.

Više u video snimci u nastavku...

 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video